Miért nincs székletem?
Ez teljesen normális.
Előző... Nem a vizeletével van gond, nem jó semmire se a dinnye-.-
Azt nem tudom miert nincs, de itt van egy ket otlet, hogyan legyen.
Az nagyon okos ha odafigyelsz az etkezesre es bar eloszor nehez a valtoztatas, neha kenyelmetlen (mert nincs otthon eppen valami) elobb utobb csak pozitiv hatasa lesz az egeszseges etrendnek.
Napi minimum 1szer, de akar 2x 3x is kell (illik) kakilni. Mimimum 2 liter viz (vagy gyogytea), rostban dus etelek es minden falatot ragj meg jo ALAPOSAN. A nyalban levo enzimek elkezdik lebontani a kajat igy segitve a gyomor munkajat. Illetve a felesleges enzim, ami mar nem bontja a kajat, az tovabbmegy es erositi az immunrendszert.
Sok gazt azert termelsz mert eszel valamit amit nem bir a gyomrod vagy nincs megemesztve rendesen. Peldaul a babtol szinte mindenki pukizik, de ha hetente 1x vagy tobbszor ennenk babot, akkor a szervezet hozzaszokna es nem lenne tobb szel.
De az is elkepzelheto h nem termelsz valami enzimet ami lebontsa azt a bizonyos kajat es igy az rohadasnak indul a beleidben es gazt termel.
Kiserletezz, figyeld meg mitol fujodsz fel, mitol pukizol es ha lehet azt az etelt mellozd. En peldaul szeretem a korte izet, de valahogy keptelenseg fogyasztanom anelkul h masnak ne pukiznek ezerrel :(
Erdemes minden etkezesnel valami elot/frisset enned (pari, paprika, ubi, egy alma ebed elott stb). Ezekben az elo kajakban enzimek vannak amik segitik a gyomrod munkajat. Ha nincs erre lehetoseged, akkor szerezz be valami jo minosegu emeszto enzim
tablettat (amikben ilyenek vannak, hogy protaz, lipaz, amilaz, bromelain (nemtom h irjak oket helyesen)
Reggel ihatsz egy pohar vizet egy facsart citrom levevel (elinditja az emesztest es segit a majnak a tisztulasban), etkezes kozben es utan ne igyal folyadekot, mert felhigitod a gyomorsavat es megnehezited a gyomor munkajat. Ha szomjas vagy
igyal egy kortyot, de varj kaja utan legalabb 10 percet az ivassal.
Ja es a mozgast se hagyd ki! Csinalj torzs gyakorlatokat illetve hastaji gyakorlatokat. Megkerhetsz valakit h masszirozza a hasad, alhasad. Ha nincs, akkor hasalj ra egy
labdara es hagyd hogy a labda masszirozza a gyomor/beltajekot. Ez serkenti a belmukodest es erositi a hasfalat.
Köszönöm a válaszokat!:)
Nyers zöldségeket eszem,paprikát,paradicsomot,uborkát,salátát,gyümölcsöket,dinnyét is,napi 2,5 liter vizet iszom,néha egy kis csalánteát is.Az elmúlt napokban is rostgazdag ételeket ettem,ezért se értem,de megpróbálkozom azokkal amit az utolsó válaszoló írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!