Szerintetek az tenyleg veszelyes, ha 13 eves lany kb.18-20kg sulyt cipel?
Gyerekként mászkáltam félig telt búzás zsákokkal, anyám nyugdíjasként cementeszsákokat pakolgatott, az ember megemel egy másik embert is, még tesiórán is, bár mindez röviden történik, úgyhogy nekem ez így nem tűnik vészesnek, de nyilván érzékenyebb vagy (bár a gerincem nekem se százas, szokott fájni) vagy rosszul emelted, ilyesmi. 10 kiló még semmiség, locsoláskor egy órát rohangáltam a locsolóval, a kútról szerintem 2 nagy korsóval hoztam egyszerre vizet, az azért több lehetett, nehéz volt... Már nem emlékszem, túl ifjú voltam, de imádtam cipekedni. 20-nak sem kéne extrém durvának lennie, bár nem vagyunk egyformák. Egy kézben 20 persze már durva, elosztva sokkal jobb.
Nem tudhatom, extra esetben mit okozhat, alapból ennek el kell múlnia, de máskor vigyázz jobban!
Az a helyzet, hogy a leírásból így messziről nem tudhatjuk, van-e komoly baj... De normális esetben nem kéne, hogy legyen.
Hát önmagában a tény, hogy ennyit vittél, nem vészes. Elbírtad, szóval nincs probléma, persze ne állj költöztetőnek.
A baj az, hogy rosszul emelted és vitted, de valószínűleg csak meghúztad. Ha épp van időd, lehetőséged, mutasd meg orvosnak, de sokat nem tud vele tenni ő se még. Pár napig rossz lesz és fájni fog, ha egy hét után se javul, akkor van gond, akkor mindenképp menj dokihoz! Kenegesd fastum vagy flector géllel, ha van. Ha egyik sincs, akkor vegyél sport krémet vagy lóbalzsamot és próbálj keményebb felületen aludni.
És legközelebb térdből emelj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!