Halálod után felhasználhatják a szerveidet, csontjaidat?
Persze, de mire? Átültetésre biztos nem, mert olyan soká fogok élni, hogy a szerveim már nem lesznek alkalmasak az átültetésre. De az agyamat kiállíthatják a Nemzeti Múzeumban.
De egyébként igen, ha valakinek meg leht menteni az életét úgy, hoyg az nekem már semmibe nem kerül, miért tiltakoznék ellene?
szedjék ki ami használhato,más még menthető vele
utána hamvasszanak el...a hamu meg olymind1 ha pár dekával kevesebb kutya se veszi észre,nekem se fog hiányozni
22/L
Fiatal koromban azt mondtam: persze, ha segíthetek ezzel másoknak, miért ne?
De ahogy idősödöm, kezdem másképp látni..ennek oka nem csak az, hogy szerveim úgyis elöregednek..
Én úgy vagyok vele, hogy ha meghalok, és a szerveimmel megmenthetek másokat, akkor persze, vegyék ki. Nekem már úgyis mindegy, nem lenne rá szükségem, viszont annyian vannak, akik jó emberek, és még élniük kellene. Ez már tényleg annyira semmiség a részünkről, nem is értem, hogy egyesek miért tiltakoznak ellene...
Amúgy úgy tudom, hogy a hozzátartozók beleegyezése nélkül önkényesen nem vehetik ki a szerveidet.
"Magyarországon fel is fogják használni a szerveidet adott esetben, kivéve..."
...és kivéve, ha az orvosok lusták foglalkozni vele, mivel nekik egy csomó munka, és foglalod az értékes helyet, amíg a transzplantációs team megérkezik. Ezért van kevés átültetés a gyakorlatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!