Miért könyvelik el az alkoholizmust betegségnek?
- mi a betegségek definíciója?
- egy függőség mikor válik betegséggé? hol van a határ, amikor valaki már a függőségéért él, az irányítja az életét, az válik egyetlen motivációvá? Beteges ez vagy csak nem elfogadott?
- akkor az itthon vezető halálozási oknak számító szív-érrendszeri betegségek is lustaságból adódnak. Rossz étrend, életmód tehet róla, csak akaraterő kellene, hogy nem teszik beteggé magukat az emberek.
Ez szerintem nem egészen igaz, de én eléggé emberbarát vagyok, elfogadom, hogy mindenkinek rohadt nehéz.. így azért nem mindenki ura az életének, egészségének, nem vagyunk megfontoltak minden egyes tettünket illetően. Így beteggé is válhatunk, akármi is legyen a betegség pontos definíciója.
Valóban nem olyan kézzelfogható betegség, mint például a törés vagy daganat, de attól még egy nagyon komoly pszichiátriai elváltozás.
A te logikád szerint, akkor sok más pszichiátriai betegség pusztán lustaságból adódik? A depresszió és öngyilkossági hajlam csak önsajnálat?
Akkor tudod mennyire nehéz valóban megváltoztatni a hozzáállást.
És gondold hozzá, hogy van mélyebb depresszió.
És van amikor egész nap gürizel hogy legyen mit enned, legyen lakásod, na ilyen körülmények között változtassa meg egy ember a hozzáállását, látásmódját.. :/
Még ha lenne az embereknek magukra idejük, persze akkor működhetne is. De ha nincs, ha csak a munka van meg a problémák, úgy nehezebb változtatni is.
Persze próbálni kell olyan élethelyzetet teremteni magunknak, hogy jobb legyen, legyen időnk és energiánk magunkra, csak akinek ez nem sikerült, annak tényleg brutál nehéz lesz.
Az alkoholizmust azért mondják betegségnek mert aki leszokott soha nem lesz gyógyult.ha egy kortyot is iszik utána vége!
Ez inkább akaraterő kérdése.
Nekem is voltak az életemben és vannak nagyon nehéz fájdalmas dolgok tragédiák megélhetési és párkapcsolati munkahelyi problémák.
Borzasztó nehéz volt néha talpra állni de választanom kell befizetem-e a villanyszámlát vagy inkább havi szintem eliszom az árát vagy még többet hogy jobbam érezzem magam egy darabig akkor én inkább a világításra szavazok.Hát ennyi a különbség.
Nem azt mondom ezzel hogy soha nem lehet egy kortyot inni hanem a rendszerességre gondolok akár napi akár heti szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!