Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a Ti pestisetek?

Mi a Ti pestisetek?

Figyelt kérdés
Az enyém az, hogy beteg vagyok, és ilyen testben kell élnem.
2015. márc. 12. 11:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ha azt írnám pl., hogy korunk pestise a gazdasági bevándorlás, mindenki értené."

Igen, mert így értelmes. Így érteni, hogy sok emberre igaz, és a jelenkor sajátossága. Azért lehet "korunk" pestise, mert így több emberre ugyanaz igaz. Az én pestisem nem lehet semmi, mert csak egy ember vagyok. Attól lesz valami pestis, hogy több emberre vonatkozik.

2015. márc. 12. 12:27
 22/31 anonim ***** válasza:
Mit tudunk segíteni Kérdező? Miben gátol a betegséged?
2015. márc. 12. 12:32
 23/31 A kérdező kommentje:

12:32

Az lenne az egyedüli, és egyértelmű segítség, ha konkrétan a kérdésemre adnál választ.

Egyébként, sok mindenben gátol a betegségem.

2015. márc. 12. 12:40
 24/31 anonim ***** válasza:
92%
Miben segít, ha csámcsoghatsz más ember nyomorúságán?
2015. márc. 12. 12:42
 25/31 A kérdező kommentje:
Nem segít semmiben sem, egyszerűen kíváncsi vagyok.
2015. márc. 12. 12:51
 26/31 anonim válasza:

Nem vagyok pszichológus/pszichiáter, de tényleg tökre érződik a kérdező válaszaiban valami pszichés jellegű probléma. (Ha kamu a kérdés, akkor ügyes az utánzás).

Nekem nincs kifejezetten "pestisem", hibáim, jellemhibáim, rossz döntéseim vannak, de folyamatosan törekszem a jobbra. Attól, hogy nálad kimutattak valamit az orvosok, (azt sem tudják, hogy mi az) nem kell az önsajnálat pocsolyájába süllyedni, hanem azt kell nézni, hogy miben tudsz kitűnni. Van egy ismerősöm, akinek ALS-e van, nem adja fel, és nagyon pozitívan áll hozzá a jövőhöz.

2015. márc. 12. 12:59
 27/31 anonim ***** válasza:
91%
Nekem bipoláris zavarom van, küzdök vele. De szerintem az ember bármit elérhet, ha akarja. Ami vicces, mert ugye amikor depresszív fázisban vagyok, marhára nem vagyok motivált. Úgy szoktam felkelni, hogy szó szerint kilököm magam az ágyból és fetrengek a földön. Nem valami szép, szerencsére nem látja senki. De a föld hideg, és csak felkelek. Többnyire van annyi akaraterőm, hogy nem mászok vissza az ágyba. Ha mégse, akkor felhívom egy barátomat és jól lecsesz, hogy keljek fölfelé. Az hatni szokott. Ha már elhagyom a házat, jó vagyok, ritkán fordulok vissza. Pedig legszívesebben egész nap csak aludnék...
2015. márc. 12. 13:02
 28/31 A kérdező kommentje:

12:59

Igazad van...

13:02

Ismerem ezt az érzést,... még ha nem is teljesen ugyanazt, amit Te.

2015. márc. 12. 13:14
 29/31 A kérdező kommentje:

A pestisbaktériumok előbb megtelepednek a nyirokcsomókban, utána szétterjednek a szervezetben. Gyakorlatilag vérmérgezést okoznak az általuk termelt endotoxinok által.

Na szóval!: Hogy mindenki előtt világos legyen, a pestis szót úgy értettem, mint egy nagyon rossz tényezőt, amelytől nem tudok megszabadulni, s megmérgezi lelkemet, és így a testemet is. Végül is, rákot is írhattam volna, az pedig belülről "szépen" felzabálja az embert.

Ha valaki nem érti, sajnálom.

2015. márc. 12. 14:11
 30/31 anonim ***** válasza:
Nekem nincs pestisem. Haladok a megismerésben, gyakorlok több kifejezésformát, alkotok. És gyakran szomorú vagyok. Mert a lét tragikus.
2015. márc. 13. 20:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!