Mi a Ti pestisetek?
"Ha azt írnám pl., hogy korunk pestise a gazdasági bevándorlás, mindenki értené."
Igen, mert így értelmes. Így érteni, hogy sok emberre igaz, és a jelenkor sajátossága. Azért lehet "korunk" pestise, mert így több emberre ugyanaz igaz. Az én pestisem nem lehet semmi, mert csak egy ember vagyok. Attól lesz valami pestis, hogy több emberre vonatkozik.
12:32
Az lenne az egyedüli, és egyértelmű segítség, ha konkrétan a kérdésemre adnál választ.
Egyébként, sok mindenben gátol a betegségem.
Nem vagyok pszichológus/pszichiáter, de tényleg tökre érződik a kérdező válaszaiban valami pszichés jellegű probléma. (Ha kamu a kérdés, akkor ügyes az utánzás).
Nekem nincs kifejezetten "pestisem", hibáim, jellemhibáim, rossz döntéseim vannak, de folyamatosan törekszem a jobbra. Attól, hogy nálad kimutattak valamit az orvosok, (azt sem tudják, hogy mi az) nem kell az önsajnálat pocsolyájába süllyedni, hanem azt kell nézni, hogy miben tudsz kitűnni. Van egy ismerősöm, akinek ALS-e van, nem adja fel, és nagyon pozitívan áll hozzá a jövőhöz.
12:59
Igazad van...
13:02
Ismerem ezt az érzést,... még ha nem is teljesen ugyanazt, amit Te.
A pestisbaktériumok előbb megtelepednek a nyirokcsomókban, utána szétterjednek a szervezetben. Gyakorlatilag vérmérgezést okoznak az általuk termelt endotoxinok által.
Na szóval!: Hogy mindenki előtt világos legyen, a pestis szót úgy értettem, mint egy nagyon rossz tényezőt, amelytől nem tudok megszabadulni, s megmérgezi lelkemet, és így a testemet is. Végül is, rákot is írhattam volna, az pedig belülről "szépen" felzabálja az embert.
Ha valaki nem érti, sajnálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!