Mit tegyek a nagyon rossz tartás ellen?
kor,nem suly,magasság? -valami fogódzó kellene!
mert más ötlet van egy kisgyerekre más egy felnőttre.
Gyakorlatok:
Miközben mész, a fejeden egyensúlyozol egy tárgyat.
A hátad mögé teszed a kezed.
16 év, 170 cm, 55 kg.
a számok szerint nem nőtél tul gyorsan és nincs tulsulyod sem.
a járásod, tartásod inkább akkor olyan mintha előre tolnád a medencédet, kitolnád a hasadat?
a gerincferdülés oldalirányu, vagy az, amitől pupos az ember háta? az sem mindegy!
Valószinüsitem, hogy a második.
minél kevesebbet ülj!
próbáld ki azt, hogy tükörrel szemben megállsz és végignézed magad tüzetesen.
esetleg le is fotóztathatod magad szemből oldalról. akár ugy is, hogy a magasságod is lehessen valamihez képest "bemérni".
utána állj ugy, hogy a testsulyod nem a sarkadon van, hanem a lábujjak párnáján.
ebben a helyzetben más lesz a testtartás, a fej megemelkedik, a nyak mintha megnyulna, és nem ugy néz ki, mintha a két váll közé süppedne a fej. a medence kicsit billent állapotba kerül.
Jót tud tenni a függeszkedés, akár bordásfalon is,- és a gerincgyakorlatok.
De nagyon óvatosan lassu mozdulatokkal.
Iskolaorvos manapság már nem divat????
A pilates, mint mozgásforma nagyon sokat tudna segiteni.
Először oktatóval!!!, utána már megy könyvből, vagy videó segitségével is.
Akár fiu, akár lány vagy, a szép tartás nem csak esztétikai téren fontos, hanem egészségügyi szempontból is.
Oldalirányú, de púpos is vagyok.
Igen, olyan, mintha kitolnám a hasam. Nagyon rossz.
Nem tudom kihúzni magam. Akkor is előre van a medencém, olyan mintha terhes lennék, pedig nincs hasam, teljesen lapos.
Iskolaorvos, még 2 éve beutalt ortopédiára. Megröngeneztek és mondták járjak gyógytesire. Előtte általános iskolában nem nézték sosem a gerincferdülést.
A legalapabb: ússz. ha tudsz mellben 1 óraát úszni folyamatosan, utána ússz háton és gyorsan is 1 órát. Utána ússz 2 órákat.
Ennyi.
Ha ez nincs akkor has hát edzés otthon, de legjobb lenne konditeremben. Reggel üresek, elmész, kis súlyokkal 50szer megcsinálsz mindenféle dolgot. De kis súlyokkal, hogy menjen az 50-100. Senki nem néz hülyének, mindenki volt elősször konditeremben.
szerintem nem a hasad tolod ki, hanem a melled van lelapulva.
Fekvőtámasz a mell izomra, és húzóckodás a hátizomra.
Nézz utána, millió gyakorlat van a neten.
street work out, trx, fegyencedzés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!