Nagyon bátor vagy nagyon gyáva vagyok ha rákosként visszautasítok minden kezelést és egyáltalán semmi félelmem nincs a haláltól?
Orvos megmondta: rákos vagyok (mirigy), ha kemo + gyógyszer, akkor X esélyem van a túlélésre, ha kezeletlenül hagyom akkor 2 hónap tán 3 és game over.
Én meg megköszöntem hazamentem és részemről ennyi.
Eljárok dolgozni amíg bírok élem a szokott mindennapokat és ennyi.
Nem félek a haláltól nem is érdekel, ha 2 hónap akkor 2 hónap.
Családom nincs, barátaim nincsenek, le se szar senki, különösebben engem se érdekel az egész.
Ez – mármint a kezelés visszautasítása – voltaképp öngyilkosság.
Nem mintha a kezelés megkapása bármire is garancia lenne.
Bátor vagyok vagy gyáva?
Ha kap fájdalomcsillapítót az utolsó időkben, akkor nem kell szenvednie..
Úgyhogy így nem kell félelmet elültetni egy nyugodt ember szívébe.
5 es 8-as: hacsak nem vagytok rakosok akiknel rosszindulatu daganatot es atteteket diagnosztizaltak ugy kerlek nyilvanos forumokon ne agaljatok a kemoterapia ellen es foleg ne egy olyan ember kerdesere, akivel csak most kozoltek a "jo hirt" es lathatoan fel se fogta hogy a sajat eleterol van szo meg egyaltalan milyen betegsegrol. Az ilyen butasagokkal csak azt lehet elerni, hogy a betegseget elsore tagado ember minnel kesobb lassa realisan a sajat helyzetet es a sajat erdekeit...majd elmegy talpmasszazsra ahol a nyirokkeringesere rasegitenek es gyorsabban terjedhetnek majd esetleg attetet okozo rakos sejtek es mikorra rohadt sza.ul lesz megis elmegy orvoshoz vagy valaki elobb utobb mentot hiv hozza es megis kap majd gyogyszereket.
Ha te kerdezo most meg jol erzed magad akkor most kezd el a kemot es mellette olya alternativ modszereket amik erositik az immunrendszeredet es regeneralnak a kemo miatti romlas miatt. (a kemos szereknek sok mellekhatasa van de az alternativ gyogyasza azokat tudja enyhiteni).
minel kesobb kezdi annal gyengebb immunrendszerrel vag bele a kezelesbe es annal jobban megszenvedi a szervezete es annal kevesebb az az x esely is.
A munka ilyenkor az utolso (persze ha kell a penz vagy jobb erzes bejarni akkor rajta, de vajon ha 3 honap mulva elpatkolsz es kb. egy honap mulva ugyse tudod bevonszolni magad akkor hianyozni fogsz valakinek???)
A korhazban a kezelesek alatt legalabb megismersz masokat a tiednel szornyubb eleteket es még baratsagokat is kothettek...belelathatsz a magyar egeszsegugy berkeibe (nem fogsz neki orulni), es erdekesnek fogod talalni sot ha nyitott vagy még akar nagyon szorakoztatonak is!;-)
11-es te aztan k sok fajdalomcsillapitot kaphattal eletedben. Bocs hogy en kaptam mar sokfelet es kozte morfiumot is es sajnos tapasztalatbol mondom nem tudnak annyi fajdalomcsillapitot nyomni egy emberbe ha nagy fajdalmai vannak hogy ne fajjon...van hogy a legerosebb fajdalomcsillapito is csak percekig vagy orakig ad.
Lattam a korhazi agytarsakat is volt aki a morfiumos onadagolot 5 percenkent nyomkodta...persze 5 percenkent nem jott belole a morfium :-( .
Megintcsak butasagot ne!!
Igenis a kerdezo ne legyen nyugodt es ne higyje hogy majd ha MOST nem fel a halaltol akkor az utolso oraiban nem epp konyorogni fog az eleteert!
A mirigyrak gyogyithato is es sokan meggyogyulnak mas rakokbol is, de nem azok akik nem vesznek tudomast betegsegukrol mint azt teszi a kerdezo is.
Kalandra fol! Harcolj! Most még tudnál!
"A reményt kiiktatni azt jelenti, hogy a testbe szorítom vissza a gondolatot. A test sorsa az elrothadás."
Albert Camus
76%-os..
Bocsánat, de szerintem Te beteg vagy.
Te komolyan félted az életedet. Vagy félsz a haláltól.. és ez nem normális. Az embereken igazából nem uralkodhatnak, mert az élet/halál uralása igazából nem valódi uralom. Akkor lehet uralkodni, ha a félelmeken uralkodnak. Úgy látom az Új Világrendben ezt sikerült elérni.
És a birka szellemet is figyeld: már egymástól is azt várják az emberek, hogy primitív módon, félelemmel kezeljenek mindent? A halál nem félelmetes dolog, nem rossz (vagy nem is kellene jónak sem lennie), csak egy dolog.
A kérdező akármiért is, de jól áll hozzá.
Az pedig nagyon szomorú, hogy a halálos betegségekkel az emberek lelkileg teljesen kiszolgáltatottakká válnak, és felkínálják magukat mindenféle kezeléseknek, amikor a kemó pl. tényleg erősen megkérdőjelezhető kezelés (de erről írtak az előző oldalon).
Attól még, hogy valaki beteg, nem kell ám rossz döntéseket hozni. Ezért nem kell irracionálisan félni. Az ember nem félelemre született. Nyilván lehet érezni, nem kell asperger szindrómával élni :)
De a mai, nyugati materialista felfogás az életről-halálról erősen destruktív szerintem.
En voltam a 76%-os:
nem vagyok beteg de fekudtem mutoasztalon, kaptam morfiumot napokig, voltam tobbszor a halalkozeleben. Nem feltem. Sot odaat nincs fajdalom, feny van es varnak rank. De ok voltak azok, akik amikor epp feladtam - mondvan johet a halal - es akkor kellett azzal szembesulnom, hogy nem lehet csak ugy meghalni (mert baromira nem en egymagam dontok arrol, hogy meghalok-e vagy sem). Eletben maradtam es nem egyszer...
Az a konnyebb ut, ha valaki beletorodik abba, hogy na ja egy orvos ramolvasott egy halalos iteletet es akkor en inkabb megyek tovabbra is a munkaba aztan majd meghalok.
A kerdezo a leirasa alapjan (azt nem tudom a fejeben es a lelkeben valojaban mi van), nem a halaltol nem fel, hanem a TAGADAS fazisaban van. Mint amikor a gyasz kezdeten fel se fogjuk hogy valaki meghalt...a nyugati kultura lehet halalfelo bar nem tartom magam kulturalt nyugatinak ;-), hiszen akkor a halalkozeli elmenyemet az agy oxigenhianyos allapotaval magyaraznam, de kosz nem.
Viszont semelyik keleti tan se hirdeti szerintem azt, hogy ha jon a rak akkor uljunk olbetett kezzel! Es igen azzal egyetertek hogy vannak alternativak, alternativ gyogymodok. De ha nem vetted volna eszre ez a szerencsetlen kerdezo nem azt kerdezte hogy kemo helyett alternativ gyogymod erdekelne, hanem hogy bejarna dolgozni es hogy o ugyan nem fel a halaltol.
Bah...aki nem tudja mi a halal az mitol is felne?
az emberben mint minden elolenyben benne kell lehyen az eletigenles es a kuzdelem az eleteert. A kozony a legnagyobb bun, amit valaki onmaga vagy masok ellen elkovethet.
Es igenis ostobasag arra biztatni valakit hogy igen jol teszi utasitsa el a nyugati orvoslast, meg ne feljen a halaltol...
A halaltol ne feljen, de attol hogy a sajat eletet eddig es ezutan is elszalasztja attol igen.
Te is miert nem inkabb arra biztatod a kerdzot, hogy hajra ha mar buszken halni akarnal legalabb elotte valtsd valora eleted almait.
A rakot a kinaiak is a lelek betegsegenek tartjak...meg sokan masok is.
Lehet kamu a kerdes...es mi jot elvitatkozunk.
Ja es a fajdalom annyira tenyleg nem gaz...mindent tul lehet elni, ha az ember akarja...
Azért nem biztatom gyógyulásra, mert
- kifejtette, hogy nem a kemóval van baja, nem érdekli a gyógyulás tehát alternatív gyógymódok sem
- mert az élethez/halálhoz való hozzáállás nem csak felvett vallási ideológia lehet, hanem mély, belső döntés is. Márpedig én tisztelni akarom mások őszinte, belső meggyőződéseit.
- ráadásul vele még együtt is tudok érezni, én is tök értelmetlennek tartom magát az életet. A jó dolgokat az életben olyan morzsáknak tartom, amiket kb. 'csak azért kapunk', hogy reménykedjünk, éljünk tovább, de ezért valójában értelmetlenül élünk tovább és csak a szenvedést nyújtjuk el - nem, nem csak azok szenvednek akik baromira betegek és nagy fizikai fájdalmat élnek át, amit gyógyszer sem enyhít-
Úúúúgyhogy én ennyire azért nem folynék bele, mint látszik. Ha nem 'tagadó fázis' a viselkedése, hanem tényleg így érez, akkor mint írtam, tisztelem /és persze részvétet is érzek vele, szerintem is sz.ar az élet. Pedig nem vagyok éhező, nem vagyok beteg, egyszerűen így látom, ha átgondolom. Nyilván ő is átgondolta a dolgokat. Nyilván.. <- legalábbis szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!