Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem vagyok túl bátor, de...

Nem vagyok túl bátor, de hamarosan nagy tömeg előtt kell beszélnem, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Halk és félénk vagyok, de mégis ki kell állnom, és beszélnem.Elég nagy közönség előtt kell beszélnem és színészkednem. Mit tegyek, hogy meg merjek szólalni és, ha ez sikerült, hogy haljanak?
2012. okt. 15. 19:58
 1/3 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, az első előtt én is féltem, de nagyon, de ment minden kb. 400 ember előtt.

jött magától

2012. okt. 15. 20:06
 2/3 Obrász válasza:

Én szintén feltettem ezt a kérdést kb. 3 évvel ezelőtt. Ezt a választ kaptam rá: "Ne foglalkozz azzal, hogy hányan és kik ülnek veled szemben. Hunyd le a szemed előtte, és képzeld, hogy a barátaidhoz beszélsz. És 3 fontos dolgot ne felejts el:

1. Kontaktus: Ha van a nézők között barátod/barátaid, nekik beszélj és őket figyeld,mert az ő arcuk a legtöbb esetben megnyugtatást ad.

2. Hangerő: Ha épp nem rájuk nézel, szúrj ki egy élettelen pontot a terem legmesszebbi sarkában és a hangerődet úgy szabályozd, hogy ha valaki az általad választott pontnál ülne, az is hallja a mondanivalód.

3. Vázlat: Mindig legyen nálad egy olyan rövid címszavakból álló vázlat, amihez bármikor vissza tudsz térni ha leblokkolnál."

Tudom, hogy ez nehéz, de próbáld meg ÉLVEZNI amit csinálsz és csak az járjon a fejedben! Tojd le ki mit szól hozzá. Így a stresszt is elkerülöd és az előadás is sikeres lesz.

2012. okt. 16. 12:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Már ezzel is adtatok egy kevés önbizalmat, bátorság.
2012. okt. 17. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!