Elegem van. Mit tegyek? Nem bírom tovább.
15 éves lány vagyok.
2011-ben egyszer hazamentem egy óráról mert rosszul lettem,ott elpattant bennem valami és azóta rosszul vagyok.Attól a naptól fogva az életem a legrosszabbá fordult. Akkor voltam 7.osztályos. A 8. még elment a rosszullétekkel,mert egy városba volt az iskola a lakhelyemmel és hazasétálhattam amikor akartam. Most 10.-es vagyok. 9. óta buszozok amit szintén utálok. Nem jöhetek mindig haza amikor akarok. Messze van az iskola nagyon. 4x voltam pszichológusnál . Első 2 hatott egy ideig, de utolsó 2 már nem.
Minden áldott nap lefekvéstől-felkelésig nincs olyan idő amikor ne fájna a hasam,ne lenne hányingerem,ne kerülgetne a sírás..stb..Nagyon nem érzem jól magam ebbe a világba így. Mindenki aki rám néz biztos azt gondolja,hogy : úristen milyen jó életem lehet,nagyon boldog vagyok...Pedig nem,de bárcsak. Minden nap imádkozok,hogy legyek újra normális életű. Most is sírok,remegek,rosszul vagyok. Szüleim már nagyon kivannak rám akadva. Szerintük ez hülyeség,csak azért csinálom,hogy ne kelljen suliba mennem,bebeszélem magamnak..Szerintük nekem ez jó ? Mondtam már nekik,hogy el kéne mennem egy teljes kivizsgálásra,de semmi reakció nem volt rá. Nem tudok boldog lenni. Nem tudom élvezni az életet.
Mit tegyek ? Annyira fiatal vagyok,élni akarok. Milliószor próbáltam leküzdeni de nem ment. Aki tud és van ideje kérlek segítsen.
Szia!
Szerintem itt egyébként olyan dolog lesz, amit még gyerekkorodból vagy még kicsivel későbbről nem dolgoztál fel, és lehet az miatt is.
Gondolom a szüleiddel nem tudsz elbeszélgetni így mélyen igazán, meg a barátnőiddel sem...
Van, akivel meg tudod beszélni a belső, mély és fontos dolgokat?
Szia. Azt szeretném kérdezni tőled, hogy barátaid vannak, milyenek? Az iskoládhoz, hogy viszonyulsz? Ezt azért kérdezem, mert ahogy olvastam az jutott eszembe, hogy talán az iskola okozza ezeket, az idegesség. (nem tudom a pszichológus mit mondott). De nem azért, mert iskola kerülő vagy, hanem úgy zusamenn, tanulás, milyen jegyet fogsz kapni, tanárok stb.
Mivel tényleg nem ismerlek, és hogy a pszichológus mit mondott, konkrétat nem tudok mondani. De tanácsként annyit tudok mondani, hogy próbáld ki még egyszer a pszichológust, mert ez inkább mentális probléma lehet és azért van hányingered meg hasfájásod, mert kihat a testre. Az előző pszichológusod vagy bárki mondta, mitől lehet ez? Mert ha tényleg iskola, akkor azt magaddal kell elintézni, megbeszélni magaddal, hogy semmi ok az idegeskedésre.
Ha szeretsz olvasni, akkor ajánlok egy könyvet: Rhonda Byrne- A varázslat vagy a Titok. Ezek az életről, a pozitív gondolkodásról szólnak. Ezt csak azért mondom, mert ilyen könyvek sokat tudnak segíteni embereken.
Remélem semmit nem veszel sértésnek, vagy ilyesmi. Én csak leírtam, mit gondolok, azok alapján amiket leírtál.
Kívánom egyébként, hogy jóra forduljon minden!
alakult ez ki. A legfontosabb, hogy magadnak akarj megfelelni, amit elszeretnél érni, gondolj arra és el fogod érni. Ha tényleg a tanulás okozza ezt neked, akkor tanulás közben tarts egy kis szünetet, például sétálj egyet, vagy hallgasd meg a kedvenc zenéd. Ne csak görcsösen magold az anyagot! De persze semmiképpen ne hanyagold a tanulást.
Ha pedig semmi nem válik be, akkor talán, jobb lenne egy másik iskolát választani, de ezt már mindenképp csak a szüleid beleegyezésével!
Előző vagyok :)
Gondolj valami pozitív dologra, biztos van olyan dolog amit/akit szeretsz. Ha a holnaptól félsz, akkor gondolj arra, hogy hamar elmegy a nap! Vegyél mély levegőket, szellőztess ki egy kicsit maximum, nyugodj meg :) tudom nem könnyű mondani (nekem is van, hogy rám tör a sírás) ilyenkor szép dolgokra gondolok!
Amiatt vagy szomorú, hogy nem vagy egészséges és a szüleid szerint csak túlzol? Fogd magad és menny el orvoshoz. Vagy pont fordítva?A fizikai fájdalmat, a rosszul létet, a migrént, a hányingert talán a negatív gondolkodás okozza, az alváshiányt pedig a szorongás. Tapasztaltam. Előbb célszerű lenne rájönni mi okozza a lelki problémáidat. Ha gondolod írj privátban, beszélgethetünk amiről szeretnéd.
# 9/9 Neked viszont ezért a válaszért kitépném kezed lábad. Tudom, hogy direkt gyúnyolódásból írtad ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!