Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOS! (nagyon sürgős) Valakinek...

SOS! (nagyon sürgős) Valakinek van használható ötlete?

Figyelt kérdés

A férjem 40 éves és látalába magas a vérnyomása. hajnalba arra keltem hogy jajjgat a fürdőszobába és 60/30 volt a vérnyomása.. holt fehér volt a feje adtam neki vizesborogatást minden .. kicsit jobban is lett. DE EGYSZERŰEN NEM AKAR ELMENNI ORVOSHOZ nagyon makacs.. és ha valami baja van?? nem tudom milehet az oka hogy nem megy el de beszélgettem erről vele komolyan és még akkor se.. kérlek ne olyanokat irogassatok hoghy akkor vessen magára vagy ienek hanem értelmes használható válaszokat szeretnék!!

köszönöm előre mindenkinek!!!

2010. jan. 26. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
A vérnyomását mivel mértétek? Nem mértétek el? Ennyire alacsony vérnyomása nem lehet.
2010. jan. 26. 21:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Én sem tudok annál többet mondani, hogy ülj le vele alaposan elbeszélgetni. Világíts rá, hogy ha nem jönnek rá, hogy mi a baja, akkor annak súlyosabbnál súlyosabb következményei lehetnek. És gondolod, Ő sem akar ne adj' Isten az intenzíven kikötni. Mondd neki,hogy ezt nem szekálásból mondod, hanem mert neked is nagyon fontos Ő, aggódsz érte. (Ha vannak gyerekeitek, azt is beleveheted.)

Felnőtt ember, tudnia kell felelősen dönteni. Mégse cibálhatod be az orvoshoz,mint egy 5 évest..

Jobbulást Neki! :)

3/9 anonim válasza:

Természetes gyógymód az alacsonyvérnyomás kezelésében szédülés esetén, ha talpunkat rozmaringolajjal dörzsöljük be, majd tegyük lavórba, és öntsünk rá 35 fokos vizet. Apránként töltsük fel a lavórt egyre melegebb vízzel, amely a végén, 20 perc elteltével már nagyon forró is lehet. Gyógyászati célra a rozmaring leveleit használjuk. Fő hatóanyaga a rozmaringkámfor, amely valódi kámfor és matricaria-kámfor keveréke, e tartalomnak köszönhető tonizáló hatása.

Hatásos gyógymód a rozmaringtea is. Elkészítésekor 1 teáskanálnyi rozmaringlevelet 1 liter vízzel leforrázunk, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 2 csésze teát fogyaszthatunk.

Egyebkent 100/60 -tol szamit alacsonynak.Ez a 60/30 viszont mar nagyon rossz eredmeny.

4/9 anonim válasza:
Elozo vagyok.Ha ez eddig nem tul gyakran vagy egyaltalan nem fordult elo akkor okozhatja pl. sulyos kiszaradas.Ennek kezeleset ugye tudod;rengeteget kell inni.Ha viszont gyakori ez a jelenseg akkor akar szivbetegseg is lehet,amivel nem erdemes megvarni azt hogy mentot kelljen hivni.
2010. jan. 26. 21:21
 5/9 anonim válasza:
Hát, ha valaki ilyen vérnyomás mellett hirtelen feláll, akkor simán el is ájulhat, de lehet, hogy még az se kell hozzá. Az alacsony vérnyomás általában tünet, szóval, ha még szeretne élni egy pár évet, akkor menjen el dokihoz, vagy ne szedje két pofára a vérnyomáscsökkentőjét, mert simán meg is állhat a szíve.
2010. jan. 26. 21:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Már bocsi, de ilyenkor már mentőt kell hívni. Vele is gondol vannak, ha ezt eddig nem tetted meg.

A nem hajlandó orvoshoz menni és még egyszer ilyesmi előfordul, akkor kérdezés nélkül hívd ki a mentőket. Az ellen már úgyse tud mit tenni, valaki legalább megnézi.

2010. jan. 26. 21:43
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsaokat de az a baj hogy ez hajnalba történt és a wc-ről sem birt felállni lila volt a szája stb.. ilyenkor nem állok neki teát főzni..és általába mindig magas a vérnyomása ilyen még nem történt meg vele..
2010. jan. 27. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:

"a wc-ről sem birt felállni lila volt a szája stb"

És miért nem hívtál mentőt? Legközelebb irány a telefon és mentő, ilyenkor nem kívánságműsor, hogy akar-e orvost. Felelőtlenség volt ez.. A vérnyomását otthon mértétek meg?

2010. jan. 28. 09:29
 9/9 A kérdező kommentje:
igen otthon
2010. jan. 28. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!