Tébolyító fejbőrviszketés és hajhullás. Mit tehetek?
Időszakosan fellép nálam valami őrült viszketéssel kísért fejbőrviszketés és csomókban hullóhaj. Korpa mérsékelt jelenleg. (van amikor nagyon sok), tetvek, bolhák, élősködők nincsenek. Sűrűn mosom a hajam, ilyenkor nyáron kétnaponta. Igazából nem látszik semmi. Kipróbáltam sok féle sampont, alternatív gyógymódokat, mint ecetes öblítés, teafaolaj,csalántea öblítés. stb. Ma a neten olvastam valami szőrtüszőatkáról, halálos pánikba estem Állítólag valami hihetetlen áron adnak sampont, ami vagy jó, vagy nem.Kaphatok valami ötletet? Megőrülök a viszketéstől. Lehet más probléma? Pl. hormonális? vagynem tudom...Kérlek adjatok tanácsot!!!
Hosszú hajú, nő vagyok. 30felett.
Köszönöm előre is!!!
Ha az a baja a fejbőrödnek, hogy esetleg a sűrű mosástól már eleve irtó száraz, akkor az alkohollal még tovább szárítod, ami szuper jó érzés és látvány lesz....
Ezért mondtam, hogy menj orvoshoz. Nekem is írtak már fejbőrvizsgálaton drága sampont, drága géllel, de nem váltottam ki, mert a patikus ajánlott ugyanolyan hatóanyaggal olcsóbbat. De legalább megtudnád mi a baja.
Nem tudom ezzel mit segítek, de én a MÁV kórházban jártam a nyűgömmel, beutaló nem kellett, időpontot viszont jó előre kellett kérni. Felhívtam őket, kábé egy hét múlva mehettem, szerencsére egy nagyon rendes doktornőhöz kerültem.
Gondolom a fogadás intézményenként változó.
Nem fognak kinevetni semmiért. Alaposan kikérdeznek, jó, ha megfigyelsz magaddal kapcsolatban dolgokat, ha kérdeznek tudj válaszolni. Szabálytalan menstruáció például támpont a további vizsgálatokhoz, góckutatáshoz.
Bármivel bejelentkezhetsz, nem fognak kinevetni. Az is lehet, hogy csak azt mondja a samponod egy összetevője irritál, használj olyat, amiben az nincs benne. Vagy tudomisén. Mindenesetre semmitől sem kell tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!