Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tébolyító fejbőrviszketés és...

Tébolyító fejbőrviszketés és hajhullás. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Időszakosan fellép nálam valami őrült viszketéssel kísért fejbőrviszketés és csomókban hullóhaj. Korpa mérsékelt jelenleg. (van amikor nagyon sok), tetvek, bolhák, élősködők nincsenek. Sűrűn mosom a hajam, ilyenkor nyáron kétnaponta. Igazából nem látszik semmi. Kipróbáltam sok féle sampont, alternatív gyógymódokat, mint ecetes öblítés, teafaolaj,csalántea öblítés. stb. Ma a neten olvastam valami szőrtüszőatkáról, halálos pánikba estem Állítólag valami hihetetlen áron adnak sampont, ami vagy jó, vagy nem.Kaphatok valami ötletet? Megőrülök a viszketéstől. Lehet más probléma? Pl. hormonális? vagynem tudom...Kérlek adjatok tanácsot!!!

Hosszú hajú, nő vagyok. 30felett.

Köszönöm előre is!!!

2014. júl. 15. 21:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha az a baja a fejbőrödnek, hogy esetleg a sűrű mosástól már eleve irtó száraz, akkor az alkohollal még tovább szárítod, ami szuper jó érzés és látvány lesz....

Ezért mondtam, hogy menj orvoshoz. Nekem is írtak már fejbőrvizsgálaton drága sampont, drága géllel, de nem váltottam ki, mert a patikus ajánlott ugyanolyan hatóanyaggal olcsóbbat. De legalább megtudnád mi a baja.

2014. júl. 15. 22:24
 12/17 A kérdező kommentje:
Igaz. De bőrgyógyászhoz ezzel bejelentkezhetek? Vagy hogy zajlik ilyenkor? Háziorvos is kell hozzá? Vagy elmegyek a bőrgyógyászati rendelőbe a panaszommal. Fogalmam sincs. Lehet furákat kérdezek,csak még nem volt ilyen és nem tudom mitévő legyek.
2014. júl. 15. 22:29
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom ezzel mit segítek, de én a MÁV kórházban jártam a nyűgömmel, beutaló nem kellett, időpontot viszont jó előre kellett kérni. Felhívtam őket, kábé egy hét múlva mehettem, szerencsére egy nagyon rendes doktornőhöz kerültem.

Gondolom a fogadás intézményenként változó.

2014. júl. 15. 22:46
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy megpróbálok csak úgy odaállítani, legfeljebb elzavarnak beutalóért. Olyan félelmem van, hogy kinevetnek ezért. De hát úgy tűnik, nem vagyok egyedül ezzel a kínos problémával. Gondolom a bőrgyógyászok is találkoztak ilyen kellemetlenséggel már. Már annyi minden eszembe jutott a korai klimaxtól a pajzsmirigy problémáig, az folyamatban lenne, de november környékére van időpont. Lehet tényleg minden lehetséges gócot fel kéne kutatni, hátha az áll mögötte.Csak valahogy nem ez jutott elsőre eszembe. Fura összefüggések.
2014. júl. 15. 22:54
 15/17 anonim ***** válasza:
A bőrgyógyászatra nem kell beutaló, efelől ne aggódj. Viszont lehet, hogy nem 1 hét lesz a várakozás, hanem 1 hónap, de jelentkezz be minél hamarabb, előbb-utóbb sorra kerülsz.
2014. júl. 15. 23:06
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem fognak kinevetni semmiért. Alaposan kikérdeznek, jó, ha megfigyelsz magaddal kapcsolatban dolgokat, ha kérdeznek tudj válaszolni. Szabálytalan menstruáció például támpont a további vizsgálatokhoz, góckutatáshoz.

Bármivel bejelentkezhetsz, nem fognak kinevetni. Az is lehet, hogy csak azt mondja a samponod egy összetevője irritál, használj olyat, amiben az nincs benne. Vagy tudomisén. Mindenesetre semmitől sem kell tartanod.

2014. júl. 15. 23:11
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! Igen, holnap bejelentkezem a bőrgyógyászhoz, látva hogy már meg vagyok őrülve ettől, talán kapok hamar időpontot.Remélem az éjszakám már nem lesz ilyen rettenetes. És ráadásul alig bírom megállni, amikor közösségben vagyok,de muszáj...nagyon nagyon kellemetlen..... Még egyszer mindenkinek köszönöm a jótanácsokat!!
2014. júl. 15. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!