Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tébolyító fejbőrviszketés és...

Tébolyító fejbőrviszketés és hajhullás. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Időszakosan fellép nálam valami őrült viszketéssel kísért fejbőrviszketés és csomókban hullóhaj. Korpa mérsékelt jelenleg. (van amikor nagyon sok), tetvek, bolhák, élősködők nincsenek. Sűrűn mosom a hajam, ilyenkor nyáron kétnaponta. Igazából nem látszik semmi. Kipróbáltam sok féle sampont, alternatív gyógymódokat, mint ecetes öblítés, teafaolaj,csalántea öblítés. stb. Ma a neten olvastam valami szőrtüszőatkáról, halálos pánikba estem Állítólag valami hihetetlen áron adnak sampont, ami vagy jó, vagy nem.Kaphatok valami ötletet? Megőrülök a viszketéstől. Lehet más probléma? Pl. hormonális? vagynem tudom...Kérlek adjatok tanácsot!!!

Hosszú hajú, nő vagyok. 30felett.

Köszönöm előre is!!!

2014. júl. 15. 21:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Akár valami gombás fertőzés is lehet. Mindenképpen fordulj bőrgyógyászhoz.
2014. júl. 15. 21:22
 2/17 A kérdező kommentje:
Igen, erre már gondoltam én is, hogy el kéne menni, csak bíztam benne hogy átmeneti a dolog, és nem lesz szükség rá. Igazából bízom most is, hátha van valami házi praktika, amitől elmúlik!! nagyon köszönöm a választ!
2014. júl. 15. 21:25
 3/17 anonim ***** válasza:
fogaidat is nézesd meg,gennyes gyulladásnál lehetséges hajhullás is
2014. júl. 15. 21:29
 4/17 A kérdező kommentje:
Valóban van egy gyulladt fogam, igen hallottam hogy hajhullást okozhat, de ilyen őrjítő viszketést is? Esküszüm bármit rákennék, ha segít, és meg tudom fizetni... :(((
2014. júl. 15. 21:34
 5/17 anonim ***** válasza:
Én múlt héten voltam bőrgyógyásznál, fogászati, gégészeti és nőgyógyászati góckutatásra küldött pár apróság miatt. Szóval azt ajánlom mihamarabb menj orvoshoz, jobb megtalálni az okát.
2014. júl. 15. 21:40
 6/17 anonim ***** válasza:
Allergia is lehet. Menj el a bőrgyógyászatra, de sajnos nem biztos hogy segítenek. Hasonló problémával küzdök. Adtak szteroidos oldatot, ez egy hétre csillapítja a viszketést. Sajnos a hajhullásra nem használ. Próbáld ki hajhullásra a Visi dercos hajampullát.
2014. júl. 15. 21:42
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha szőrtüszőatkára gondolsz, akkor próbáld meg a Novascabin emulsiót a fejbőrödre.
2014. júl. 15. 21:44
 8/17 anonim ***** válasza:
Ne adjatok neki ilyen tanácsot, hogy ezt meg azt próbáljon ki. Lehet, hogy több kárt csinál vele, mint hasznot. Nem szabad így kísérletezni. A vizsgálat még nem kerül semmibe.
2014. júl. 15. 21:47
 9/17 anonim ***** válasza:
51%
Biztosan demodex atka. 70%-os alkoholba mártott vattapamaccsal dörzsöld át a fejbőrt, elsősorban a viszkető területen, de ajánlatos a szemöldökök között, a fülcimpa előtt, valamint körben a hajas fejbőr határán (beleértve a fül mögötti területet és különösen a homlok felett). Biztonság kedvéért az egész arcbőrt is. Szükség esetén a viszketés jelentkezésekor megismételhető. Az atka teljesen nem tüntethető el, de jelentősen javítható a helyzet.
2014. júl. 15. 21:50
 10/17 A kérdező kommentje:

Hú , nagyon köszönöm midnenkinek a tanácsot. Igen a góckutatás már tervben van, meg pajzsmirigy vizsgálat is csak hónapokat kell várni... Sajna Tb támogatással így meg. A Novascabin az véletlenül nem rühösségre van? Olyan még sosem fordult elő velem... Remélem (imádkozom) hogy ne a demodex atka legyen... A Visi dercos hajampulla hol található? hol vetek olyat?

Alkohollal az egész fejbőrt átkenhetem? mert már mindhol viszket...

2014. júl. 15. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!