Miért fáj a térdem 13 évesen?!
2 éve fáj a térdem. Van, hogy csak sétálok, és hirtelen megfájdul, ilyenkor pár másodperc pihentetés után újra renben van. Pár méter futástól is nagyon megfájdul, van, hogy több napig fáj még, van, hogy csak pár óráig. Mindig sportoltam valamit, majd egy fél évre rá, hogy röplabdázni kezdtem, elkezdett fájni a térdem. Akkor az orvos gyógyszert adott, aztmondta majd elmúlik. Egy fél év után se múlt el, ezért kaptam felmentést fél évre testnevelés és minden egyéb sport alól. Ezért nagyon legyengültem, a térdem semmit nem javult, voltam masszőrnél, raktam a térdemre pakolást, kentem kenőccsel, semmi nem használ. Az orvos aztmondta, hogy ez a probléma gyakori a 12-14 éveseknél, mert ilyenkor a térd és a térdszallag nem egyszerre nő, és a térdszallagom feszül, ha a térdem behajlítom. Nagyon sportos voltam, jó volt az erőnlétem, most szinte 0, nem tudok 5 kilómétert futni, meg is híztam picit, nem lett volna szabad hallgatni az orvosra és abbahagyni mindent, hanem csak óvatosabban terhelni a térdem. Nagyon nehéz visszaállni a régi kerékvágásba, de szeretnék visszamenni röplabdázni, mert nagyon szerettem csinálni. Pár napja gyakoroltam, talán egy fél óráig passzolgattam egy barátommal, és azóta szörnyen fáj a bal térdem, a lépcsőn alig tudok feljönni. Nem tudom mit tehetnék, teljesen el is van gyengülve. (Itthon szoktam mostmár erősíteni néhány gyakorlattal majdnem minden nap, emellett nyújtani is szoktam.) Valaki tudna segíteni? Mit tehetnék?
13/L
Lehet csak nősz gyorsan és ez kihat rá. Nekem is fájt. VEttem egy ilyen térdszorítót... kicsit hordogattam. Nemsoká elmúlt. Néha előjön. Ne aggódj emiatt.
Néha fáj mindene az embernek :p
#3 Nem igazán.
#4 Fáslit szoktam kötni rá ha úgy van, régen minden nap rajta volt, de a masszőr mondta, hogy az nem jó, mert elszorítja.
#6 Mi az a ciszta? Le tudod írni röviden?
#8 Nem vékonytalpú cipőm van, de majd még körülnézek. Köszi!:)
#9 Igen, már volam röntgenen, de semmi újat nem tudtunk meg.
Tegnap este azt vettem észre, hogy egy kicsit bedagadt, mintha fel lett volna vizesedve..
Köszönöm mindenki válaszát, és várom a többit! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!