Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Magas vérnyomásom van vagy...

Magas vérnyomásom van vagy valami más?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre gyakrabban fulladok le, ha megerőltetem magam. Ha lépcsőzöm, már akkor is. Valamelyik nap kapáltam és gereblyéztem az utcát, és öt perc után olyan légszomjam lett, hogy azt hittem, összerogyok. Valamint kerül-fordul egy-két erősebb dobbanást érzek a mellkasom közepén. Van, aki azt mondta, hirtelen híztam (már elértem a maximális magasságom, elkezdtem emberesedni), de magas vérnyomásra hajlamos családban élek, ez ilyen örökletes dolog nálunk. Plusz mikor legutóbb beteg voltam, a doki kétszer is megmérte a vérnyomásom, és mondta, hogy figyeljek magamra, mert a normál és a magas határán vagyok.

21/F

2014. máj. 21. 20:30
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez nem vérnyomásproblémának, hanem mezei szívelégtelenségnek/koszorúér problémának hangzik. Szerintem sürgősen fordulj orvoshoz.
2014. máj. 21. 20:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát remélem azért nem olyan vészes a helyzet. De köszönöm a válaszod, mindenképp kivizsgáltatom magam, viszont előbb egy vérnyomásmérőt szeretnék beszerezni. Meg más miatt is ki kell vizsgáltatnom magam, nem csak ezzel vannak problémáim sajnos.
2014. máj. 25. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!