Mitől lehet magas a vérnyomásom, ha jól vagyok? 19 óra óta 140-en felül van.
Figyelt kérdés
Fél óránként mérem, volt már 141, 145, fél 10-kor 125 (akkor az elem gyenge volt, de kicseréltem), most meg 144. A többi érték normális. Nagyon félek, pedig tudom, hogy a félelemtől feljebb megy.2014. márc. 2. 22:28
1/6 A kérdező kommentje:
21/L.
2014. márc. 2. 22:41
2/6 anonim válasza:
Hát, esetleg kezdődő magasvérnyomás-betegség. Én fiatalabb voltam, mint te, amikor nekem előjött. Most "nagyon félned" semmitől nem kell, mert a 140 körüli vérnyomás még nem fog akut problémát okozni, a háziorvoshoz kell menni vele és akkor ő csinál neked 24 órás mérést, aztán majd meglátjátok.
3/6 anonim válasza:
Lehet, hogy éppen azért, mert nagyon foglalkoztat a vérnyomásmérés, és ez stresszel.
4/6 A kérdező kommentje:
Eddig 1 nap, csak egyszer mértem. Tegnap koffein tartalmú fájdalomcsillapítót vettem be, mert nő a bölcsességfogam, és az fáj. Később éreztem, hogy kicsit magas a pulzusom,azért méretem, meg, és 141 volt a vérnyomásom. Megijedtem, és fél óra múlva már 145 volt. Este 11 után már 130 alá ment. Reggel mértem 120 alatt van. Eddig csak a pulzusomat vitte fel kicsit.
2014. márc. 3. 10:23
5/6 anonim válasza:
Érdemes rendszeresen mérni (persze koffeintartalmú gyógyszer nélkül), mert a vérnyomás a nap folyamán változik, mindenkinél egyéni mintának megfelelően. Nekem például este jóval magasabb. Tulajdonképpen lehet, hogy te is ezt fogtad meg véletlenül, szóval javasolom, hogy egy ideig méregesd, és ha többször 140 fölé megy, akkor az garantáltan kezdődő magasvérnyomás-betegség.
6/6 A kérdező kommentje:
Ma már párszor megmértem, legutóbb 126 volt. 130-ig szokott általában felmenni. Eddig normális.
2014. márc. 3. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!