Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gyakran izzadok álmomban, mi...

Gyakran izzadok álmomban, mi lehet az oka? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Gyakran előfordúl az, hogy arra kelek fel esténként, hogy vizes az egész testem, annyira izzadok. A takaróm is. Hiába kitakarózok, ugyan úgy izzadok tovább, miközben fázok is. Meleg miatt nem lehet, cserépkályhánk van, masfél hónapja nem gyújtottam be. Ha félálomban takarózok ki, akkor izzadok tovább, hiába fázok. De amint felkelek teljesen, ki se kell takarózzak és megszűnik az izzadás.

Nagyon zavaró, mert kellemetlen érzés, és ki sem tudom magamat pihenni. :(

2014. ápr. 24. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Méresd meg időnként a cukorszintedet.
2014. ápr. 24. 17:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Okozhatja pajzsmirigy túlműködés. Vérvétellel könnyen kideríthető.

Pszichés eredetű izzadás, ami a fokozott stressztől is lehet.

Hormonális változások. Ha változó kor közelében jársz,

akkor egyértelmű. De más hormonális oka is lehet.

Pajzsmirigy vizsgálattal kezdeném a helyedben.

2014. ápr. 24. 17:36
 3/3 A kérdező kommentje:

Elnézést elfelejtettem a koromat, 18/F

A cukromról jut eszembe...

Valamelyiknap voltam a szemészeten (szemüveges vagyok), mostanában van hogy fáj a bal szemem, olyan érzésem van néha mintha igy mozogna a szemhélyam alatt valami. Műkönnyet ajánlottak, s mondték ha nem használ menjek vérnyomásmérésre és vércukorszintet nézetni.

Nem használt a könny.

Mentem a háziorvoshoz, és szó volt erről, majd mértek vérnyomást (az mindig jó) nem volt vele probléma, tükéletes. Mértek vércukrot, az 4.0 volt, délután fél 4 után pár percel, úgy hogy egésznap a teáztam, tehát cukrosat ittam, illetve előtte egy jó 30 percel ettem..

Elvileg ebben az esetben többnek kellene lenni.

Akkor még is csak jobb lenne, ha elmennék reggeli mérésre is?

Általában mikor reggel felkelek, nagyon szokott fájni a fejem. Éjszaka lefekvés előtt mindíg készítek oda egy bögre teát, hogy ha felkelek és fáj a fejem, abbol iszok és szinte pillanatok alatt elmúlik. Meg van mikor reggel is elég vacakul érzem magamat, ha teát iszok szintén elmúlik minden nyűgöm.

2014. ápr. 24. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!