Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi tévő legyek? Ma voltam...

Mi tévő legyek? Ma voltam vérvételen és ez esett meg.

Figyelt kérdés
Ma délelőtt voltam vérvételen. Nyilvánvalóan egy éppen kezdő fiatal nővér vette le tőlem, mert a levételnél odajött az egyik idősebb nővér és magyarázta mikor és mit csináljon.Igen ám de mikor elkezdte még nem volt ott én meg a tű látványától való félelmem miatt elfordultam hirtelen nem is gondolkoztam már csak haza fele jövet esett le,hogy előtte nem lett lefertőtlenítve a vérvétel helye a karomon, pedig véradáson is mindig leszokták és úgy tudom kötelező is(vagy nem?) Azóta nem bírom rendesen kinyújtani a kezem, mert iszonyúan fáj és tisztára be is kékült a helye meg megjelent egy piros kis csík is nagyon halványan a sebből felfelé. Mit tehetek, hogy elmúljon?
2014. ápr. 4. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajod nem lesz, mindig új, steril tűket használnak. Nagyon kicsi az esélye, hogy bármi bajod legyen.

Azért kék, mert "bénázott" a kishölgy, bár neki is meg kell tanulnia valamikor.

Biztos ott van az a csík?

2014. ápr. 4. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
ha megvágod magad mondjuk, akkor sem fertőtleníted le előre az adott területet, tehát ez még nem lenne akkora baj, a piros csík már az, főleg ha egyre jobban megy fölfelé, akkor vérmérgezés, ügyelet
2014. ápr. 4. 16:18
 3/11 A kérdező kommentje:

Én értem, hogy neki meg kell tanulnia nem is haragszom rá ezért, senki nem profinak születik vagy nagyon kevesen :D Csak fáj és ez a rossz, mert takarítanom kéne(anyu meg haragszik hanem :D) de próbálkozok fájdalomcsillapítóval hátha..

Igen itt van fél órája vettem észre azóta nem nagyon mozdult.

Meg azért elhiszem én, hogy steril tű meg minden de azért szeretem ha biztosra megyünk.Na mindegy

2014. ápr. 4. 16:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Válaszokat köszönöm, majd figyelem de hátha nem.
2014. ápr. 4. 16:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha fáj a kezed és bekékült, akkor borogatni kell, a piros csík miatt viszont azonnal menj el a háziorvoshoz.
2014. ápr. 4. 16:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok.

Jó a hozzáállás. Nem azért mondom, nem is ezzel akartam jönni, de biológus vagyok, tényleg kicsi az esély rá.

A csík is lehet a bénázástól. Rajzol meg egy tollal a csík végét (egy kis csíkot) és tudod figyelni, hogy halad-e.

Borogasd hidegen vagy jegeld, attól hamarabb visszahúzódik.

2014. ápr. 4. 16:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem most még várok, mert nagyon érzékeny a bőröm amúgy is atópiás hátha csak az érzékenység vagy nem tudom meg amúgyse rendel már ügyelet meg este 7-től van hanem múlik el és növekszik akkor este elmegyek
2014. ápr. 4. 16:28
 8/11 A kérdező kommentje:

Na én meg majd most szeretnék SZTE-TTIK biológiára menni! :D

A kis hölggyel tényleg semmi problémám és nem is neheztelek rá csak remélni tudom, hogy hozzá járultam, hogy ügyesebb legyen :D Szegényt, ahogy láttam éri épp elég stressz ott...

2014. ápr. 4. 16:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Addig is tegyél rá hidegvizes borogatást, ez fontos.
2014. ápr. 4. 16:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!:)
2014. ápr. 4. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!