Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vérzik a fenekem 17...

Miért vérzik a fenekem 17 évesen? (bővebben lennt)

Figyelt kérdés

1-2hónapja kisebesedett,de azóta begyógyult.

most,az elmúlt 2 napban,amikor nagy dolgom van, pici szúrást érzek,(de nem fáj)és most már nem 1-2 csepp vér jön ki,hanem több.

ez mégis mitől van?

rendesen,tisztálkodom minden nap,még nedvesített törlőkendőt is használok. egyszerűen nem értem. pedig most nincs kisebesedve .

orvoshoz,nem szeretnék menni .

ötletek?tanácsok?élmények?tapasztalatok?

előre is köszönöm.

2009. dec. 18. 22:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%

Lehet aranyered, de az is lehet, hogy csak nagyon sokszor vagy erősen törlöd magad (ennél szebben ezt nem tudom leírni :) ), és attól kisebesedik.

Azt, hogy vérzel honnan tudod? Nézegeted a klotyipapírt? :S

2009. dec. 18. 23:07
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia,pedig muszáj lesz orvoshoz menni,mert ez nem normális,jobb ha megvizsgálnak,nehogy kezdődő aranyered legyen.(Nálam is előfordult néha régebben,mikor a székletem túl kemény volt,hogy berepedt ott és vérzett,meg fájt,szúrt és feszült,akkor én valami aranyér kenőccsel kenegettem,nekem elmúlt,és többet nem volt semmi gond,meg rostdúsan kezdtem el táplálkozni)De hangsúlyozom,jobb ha lát orvos.
2009. dec. 18. 23:10
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Pedig orvos mindenképp! Nemcsak az aranyérnek vannak ilyen tünetei, hanem a vastagbél-polipnak, és a vastagbél-fekélynek is. Amit, ha nem kezelnek időben, elrákosodhat. Legjobb barátnőmet épp most kemoterápiázzák emiatt, ő 3,5 évet várt, mire a vérző fenekével el mert menni dokihoz. Leszúrta, mert mondta, ha időben megy, megúszta volna egy jóindulatú polip-eltávolító műtéttel.

Szóval a saját magad megnyugtatására menj el dokihoz mindenképp. Csak neked érződik "cikinek", a dokinak nem, ő egész nap ilyeneket lát!

2009. dec. 18. 23:14
 4/12 A kérdező kommentje:

csak akkor vérzik,amikor picit jobban erőlködöm.

amúgy úgy vettem észre,hogy amikor lehúztam a wc-t maradt 1 kis vér a wc szélefele.

aztán rájöttem,h nem menstruálok,szóval csak a fenekem lehet. :/

2009. dec. 18. 23:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Figyelj, bármi lehet. Lehet aranyér, lehet "komolyabb" is.. de lehet egy egyszerű bélfertőzés is. Ne kockáztass, menj el dokihoz. Ha zavar, hogy esetleg férfi a doki, akkor keressetek egy magán gasztroenteorológust (aki nő).
2009. dec. 18. 23:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp doki!!!!!!
2009. dec. 18. 23:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Még azt is megtehetnéd, hogy a dokitól való félelmed csökkenjen, hogy telefonon felhívod a háziorvost, és elmondod, hogy ez és ez a gondod, hova kellene menj, és kell-e hozzá beutaló. A doki máris fog mondani valami olyan infót, ami használható lesz!
2009. dec. 18. 23:29
 8/12 anonim ***** válasza:
55%
Aranyered van. Ennyi...
2009. dec. 18. 23:36
 9/12 anonim ***** válasza:
Igazából az lenne a "jó", ha aranyere lenne... De nem hinném, hogy azt mi, otthonról diagnosztizálhatnánk, főleg hogy orvosok sem vagyunk. Legalábbis én nem.
2009. dec. 18. 23:37
 10/12 anonim ***** válasza:
59%

99% biztos, hogy aranyér, ha nincs más tünet.

Véres széklet lehet daganattól, de akkor nem csak ez lenne a tünete.

[link]

Kérdezőnek: ezt olvasd el, nyugodj meg kicsit és kérj gyógyszertárban kúpot rá. Vény nélkül is lehet elvileg és használ.

2009. dec. 18. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!