Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha éhgyomorra kell gyógyszert...

Ha éhgyomorra kell gyógyszert ennem, kávét se ihatok előtte?

Figyelt kérdés

2014. jan. 29. 07:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Az orvosoknak nem az a dolguk, hogy bármit is normális működésbe hozzanak, hanem hogy eladják a szereket.

Egy hormon pótlása miért javítana bármit annak a szervnek az állapotán, aminek termelnie kellene a hormont?

Ezen a gyulladáscsökkentő táplálkozás (remélhetőleg a szerv igazi betegségének eredeti okát megszűnteti) és a belső elválasztású mirigyeket és a szerveink működését segítő qigong gyakorlatok, akupunktúrás kezelések segítenek.

Egy hormon pótlása pusztán tüneti kezelés. Mint amikor hideg van egy szobában, lehet feljebb tekerni a fűtést.. de inkább be kellene csukni az ablakot.

2014. jan. 29. 10:22
 12/20 anonim ***** válasza:

abban igazad van, h ez nem gyógyító kezelés, csak tüneti.

a gyógyszert élethosszig kell szedni, de teljes értékű, normális életet lehet vele élni (pláne, ha szükséges, diétát is tart mellé az ember, nem fog tőle hízni.)

szóval a szerven valóban nem segít a gyógyszer, de az egész szervezeten segít, hiszen ez a hormon nélkülözhetetlen és MUSZÁJ pótolni! persze ez az én véleményem.

ha csak az lenne az orvos célja, hogy eladja a Letroxját, és nem a betegek gyógyítása, akkor inkább elmenne orvoslátogatónak havi 400ért és nem betegekkel foglalkozna negyedennyi pénzért. :)

2014. jan. 29. 10:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Utolsó sor, ál-logikus.

A gyógyszeriparban vannak akik nagyon megszedik magukat, és vannak akik kevésbé, nem kereshet mindenki havi 400 rugót.

Előbb utána nézünk a lehetséges gyógymódoknak (paleo táplálkozás, Sárkánypalota qigong, akupunktúrás kezelések) és után .. lehet tényleg csak a hormonpótlás marad, de legalább utána néztünk a lehetséges gyógymódoknak, és nem nyugodtunk bele abba az 1 lehetőségbe, amit az orvos felajánlott.

2014. jan. 29. 11:04
 14/20 anonim ***** válasza:

orvoslátogatóként ízléstelenül sokat keresnek. havi 400at lazán. és annak nem sok köze van a gyógyításhoz.

ez nem ál-logika, hanem tény.

nem kötekedni akarok, nyugodtan lehet paleózni is, de van, amit nem lehet kivédeni természetgyógyászattal, homeopátiával meg sárkányfülszőrrel.... csak gyógyszerrel.

ettől függetlenül te maradhatsz a lúgosításnál, meg a szokásos biodolgoknál, ha neked használnak. ezek placebonak valóban első osztályúak.

mindenki szabadon dönthet. én jelzem, h alapból gyógyszerellenes vagyok, de ha nincs más megoldás, azt választom, nem az energizálást és csoda-babcsírákat.

2014. jan. 29. 11:36
 15/20 anonim ***** válasza:

azt kihagytam, h az orvoslátogató nem egyenlő a gyógyszeriparral!!

és bocsánat Kérdező, h ennyire elkalandoztunk.:)

2014. jan. 29. 11:38
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem kötekszel, egyáltalán, de akkor kérlek pár dolgot fejts ki bővebben, ha van rá időd!

A sima orvos, aki nem keres 400 ezret, az mit csinál? Megtanulja egy orvosi egyetemen hogyan nem lehet gyógyítani, és utána Magyarországon elég alacsony bérért nem gyógyít meg embereket.

Ebből mi következik?

Szerintem az, hogy nem kereshet minden orvos, vagy orvoslátogató 400 lepedőt. A tudásuk mégis ugyan azon az egyetemi képzésen alapszik, tehát egy elég gyenge, egyoldaló betegsét (egészség) felfogáson.

Kérdésem lenne még, hogy milyen helyzet az, amikor a gyógyszereken kívül nincsen más megoldás? Ugyanis.. én nem ismerek ilyen helyzetet. Minthogy a gyógyszerek csak a nevükben gyógy-szerek, egyébként pedig csak különböző vegyszerek, sok értelmük nincs.

Illetve amikor a gyógyszerközpontú látásmód mellett tényleg elér valaki olyan állapota, hogy már nem termel a teste elég tiroxint, elég inzulint, amennyiben ez az állapot visszafordíthatatlan.. úgy igen, ezen hormonok pótlása nyilván vitális kérdés.

De egyébként ez az állapot is azért alakul ki, mert gyógyszerekben gondolkodnak és nem a betegségek megelőzésén..

Tehát milyen gyógyszerekre lenne szükség, amikor nekünk van paleónk, van akupunktúránk, qigongunk és még más működő gyógymódok is, amik persze gyógyszer és mellékhatásmentesek (jó esetben) ?

2014. jan. 29. 11:55
 17/20 anonim ***** válasza:

oké. pl vegyük a status epilepticust. vagy valamilyen veleszületett rendellenességet. mondjuk... veleszületett gyermekkori leukémiát.

mindkettő betegségnél kiemelten fontos a gyógyszerelés, különben az illető nagy valószínűséggel belehal.

ha választhatok, h status epilepticusban komoly, ám romammentességgel, azaz túléléssel járó gyógyszerelés, vagy a kérdéses akupunktúra, vagy teljességgel felesleges diéta, akkor inkább gyógyszer. ugyanez a leukémiánál is, amely gyerekeknél nagy eséllyel gyönyörűen meggyógyítható. gyógyszerrel.

a másik, h megint összekevered az orvost és az orvoslátogatót.

a magyar orvosok kezdő fizuja kritikán aluli, 100 ezer körül van.

az orvoslátogató = patikalátogató marketingtevékenységet végez, lehet biológus, gyógyszerész, orvos, vegyész stb. ők csomót kaszálnak, nem feltétlenül hatásos szerek reklámozásával.

egy orvos lehet gyakorló orvos és lehet orvoslátogató. szíve joga, h a betegeket vagy a pénzt választja.

azaz nem azt mondtam, h minden orvos 400at keres.

de ne menjünk ebbe jobban bele légy szíves, alapvetően más a felfogásunk. nem baj, csak úgyse fogunk közös nevezőre jutni.

nyugodtan meg lehet próbálni alternatív megoldásokat, aki hisz benne, annak lehet használni fog.

de komoly probléma esetén véleményem szerint elengedhetetlen a gyógyszer. (ami nem mellesleg sokszor jelenthet oki kezelést is, azaz gyógyulást jelenthet)

2014. jan. 29. 12:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Komoly probléma esetén?

A leukémia, vagy bármilyen rák mióta gyógyítható gyógyszerekkel?

Az epilepszia ketogén étrend hatására gyógyul.. nem gyógyszer kezelésre.

Én pont azt modnom, hogy ha az ember úgy gondolja mindenféle vegyszert juttatna a szervezetébe, mellékhatásokat vállal akkor szedjen gyógyszert, de egyébként meg az egészségét kellene megőriznie, illetve ha komoly gond van akkor nem modern, kezdetleges nyugati orvosi módszerekhez kellene nyúlni, hanem régi, hagyományos és bizonyított módszerekhez, például keleti orvoslás (HKO) módszereihez.

És a megközelítés, hogy az ember inkább élne le egy életet epilepsziás betegen gyógyszerszedéssel, mintsem egy normális táplálkozás mellett meggyógyuljon, szerintem már eleve beteges :/

A gyógyszermentességet és az egészséget kellene hirdetni, nem a betegséget és a (gyógyszer)függőséget, mert ez megalkuvás. :(

2014. jan. 29. 12:39
 19/20 anonim ***** válasza:

a ketogén diéta jó a status epileptikusra!? kétlem. ez nem szimpla epilepszia, hanem életveszély és sürgős kezelésre szorul! olvass utána. hogyan diétázzon szerencsétlen, ha egész nap eszméletlen, és rohamokból rohamokba esik át???????

a gyermekkori leukémia pedig kb. az egyetlen rák, ami jól gyógyítható, szerencsére.

hagyjuk légyszi. ezek szerint az emberek 90%-a megalkuvó és utasítsunk el minden életmentő eljárást, inkább legeljünk füvet meg masszírozzuk a talpunkat.

infarktusra mit ajánlasz? ott is diétát, meg tűszúrkodást??

értem én, h fontos a megelőzés, sport, egészséges ételek, relaxáció stb. ez igaz. de kb. bárkinek lehet súlyos betegsége, bárkinek lehet infarktusa (egészséges sportolók) nem lehet mindent kivédeni egészséges életvitellel!

pláne, ha beleszülettél valamilyen defektusba.

ismerkedj meg a genetika szóval.

és én itt befejeztem. Kérdező még egyszer elnézést a számodra érdektelen fejtágításért.:)

2014. jan. 29. 12:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Bárkinek lehet infarktusa? Ugyan már.. sportolók SEMMIK. Helytelen életmód, nem jó edzés nem jó táplálkozás, ez tökéletes alap a gyógyszerek propagálására.. az egészségtelenül élő sportolókat nem lehet alapul venni, nekik persze hogy lehetnek betegségeik, mint bármely rosszul élő embernek.

Akut esetben felőlem használjanak akut életmentő gyógyszert. De ma a nyugati gyógyítás nem arról szól, hogy egyszer megszűntetnek egy életveszélyes állapotot, hanem hogy krónikus betegségekre krónikus, élethosszig tartó gyógyszerszedést használnak.

Ezzel van baj.

Egyébként lehet, hogy akupunktúrával is le lehet szedálni egy epilepsziás kómás rohamot, utána pedig lehet normálisan táplálni. Mindegy, a baj az, hogy ha gyógyszerekkel úgymond életben tartanak valaki, jó példa ez az epilepszia, utána sem fogják ketogén étrendre hogy meggyógyuljon. És ezen nincs mit letagadni, betegeknek nem gyógymódokat ajánlanak hanem állandóan csak kezelést, kezelést, ezen alapszik a rendszer is. Állandóan betegeket teremteni, és állandóan kezelni őket. Még a gyógyszerek is új betegségeket idéznek elő. Ez mondjuk ki: baj.

2014. jan. 29. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!