Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aszthmások! Ti naponta hányszo...

Aszthmások! Ti naponta hányszor fújtok be Ventolinnal?

Figyelt kérdés
Én úgy érzem, napi 3x minimum kellene, de nagyon remeg tőle a kezem. Nem igazán merek többet fújni, csak reggel egyszer. Doki szerint csak akkor remeg a kéz, ha túladagolom, nem érti meg, hogy már egy fújástól is. (pedig benne van a betegtájékoztatóban is hogy ez előfordulhat)
2009. dec. 4. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
És nem lehet, hogy másra kéne váltanod? Én asztmás vagyok, de szerencsére ritkán kell fújnom, heti 2-3 alkalommal csak, és én Berodualt használok.
2009. dec. 4. 21:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Lefekvés előtt szoktam, de csak megelőzés céljából, hogy nehogy éjszaka arra ébredjek, hogy fulladok.
2009. dec. 4. 21:11
 3/11 anonim ***** válasza:
64%

hát nekem terheléses van de jó ha évente egyszer kell...van ok,h nagyon fúj a szél s kicsit zsibbad a tüdőm,de akkor meg lelélegzem magam...a ventiben cseppet sok a szteroid...menj arec sóterápiára...30as tüdőfunkciója volt a tulajnak...20 alkalmas kúra után 98:)

nekem 70 volt és 106 lett

2009. dec. 4. 21:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha ennyire rosszul vagy, hogy min. 3x kellene ventolin, az azt jelenti, hogy nincs jól beállítva az alapgyógyszered. Kapsz egyáltalán valamit?

Én is és a kisfiam is asztmásak vagyunk. Nekem jó, ha egy évben 5-6-szor kell a ventolin, a kisfiamnak havonta max.1-2x. Én egy gyógyszert kapok megelőzésképpen, a kisfiam 4-félét.

Ne hagyd annyiban! Sürgősen keress fel egy másik orvost, aki beállítja a neked megfelelő gyógyszeradagodat és meg fognak szűnni a fulladásaid!

2009. dec. 4. 21:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Napi háromszor az sok. Ha Ventolinból annyi kell, igaza van az előttem szólónak, esetleg mást kéne próbálni, milyen gyógyszert szedsz egyébként? Ez a nyálkás-ködös idő rossz, ami mostanában is van, többször kellhet, de ha állandóan ennyiszer kell, valami nem jó. Én is hetente 2-3 nap használtam régebben, mostanában szerencsére nagyon ritkán kell. Előtte próbáltam turbuhalert is, Pulmicortot, de attól meg nagyon dobogott a szívem, nekem a Ventolin lett jobb, sajnos ki kell tapasztalni, hogy kinek mi jó.
2009. dec. 4. 21:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, én is így gondoltam, hogy ez nagyon sok fújás lenne. Egyébként meg ami a fura, hogy a doki a légzésfunkciómra azt mondta, hogy ez még a normál, nem aszthmás kategóriában van. (minden értkék 100 körüli, egy 75-ös) Mégis nehézlégzésem van, stb. Ezek után nem is tudom, mit csináljak.
2009. dec. 5. 10:01
 7/11 anonim ***** válasza:
De milyen gyógyszert szedsz, ezt kérdeztük ketten is, de azt nem írtad. Mi az alapgyógyszered? Mert ugye a Ventolin elvileg nem mindennapos használatra, hanem sürgősségre, szükség esetére van.
2009. dec. 5. 11:42
 8/11 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy nem válaszoltam erre. Nem szedek emellett semmit, doki szerint ezt is csak szükség esetén kellene befújnom.
2009. dec. 5. 14:45
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy más betegséged van? Pl. bizonyos szívbetegségek is tudnak szinte folyamatos nehézlégzés-érzést okozni, miközben a légzésfunkciók nem kórosak. De lehet akár pánikbetegség is, vagy millió más. Ezt csak egy alapos kivizsgálás után, egy lelkiismeretes orvos tudja megállapítani.

Jó lenne egy másik orvossal is kivizsgáltatnod magadat, mert napi 3x ventolin nem egészséges. Ez rohamoldó, nem a kiváltó okot kezeli, hanem a tünetet, a fullasztó érzést oldja.

2009. dec. 5. 17:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, kéne még valami kivizsgálás, asztmához hasonló tüneteket más is okozhat, nem csak tüdőasztma, légzőszervi megbetegedés. A szívedtől vagy pszichés alapon is lehet, stressz, magánéleti gondok, vizsgák, stb. nem tudom mik fordultak elő az életedben az utóbbi időben.
2009. dec. 5. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!