Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vakbél lehet? Bövebben lent.

Vakbél lehet? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
tegnap reggel elkezdett fájni a gyomrom,meg hányingerem volt,és van is most is. Délután 4 kor a fájdalom lement a hasam bal oldalához,estére enyhült,most reggel a bal oldalamnál fáj picit. Félek mert van 1 pici babám,párom külföldön,nagyik nagyon messze.és nem tudnak jönni. Ha jegelem meddig kell rajta lenni a jégnek? Gyerek koromban is volt ilyen,akkor mindig jegelte anyu. 2 éve volt egy laporoscópiám,ott azt mondta a doki hogy be van tokosodva a vakbél.
2009. dec. 3. 06:03
 1/8 A kérdező kommentje:
vagyis most reggel a jobb oldalamnál fáj picit,ha megnyomom akkor szúr de nem nagyon a hasam puha tapintású.
2009. dec. 3. 06:12
 2/8 anonim válasza:
Ha vakbél,akkor szerintem rengeteget hánynál,és már nem bírtad volna ki reggelig!Enni tudsz?Nyomogasd meg a hasad jobb oldalon,ha kemény a vakbélnél sürgösen keress fel egy orvost vele!!!Nekem volt vakbelem,reggel lettem rosszul,hánytam,fájt a hasam,délutánra már megműtöttek!Menj el orvoshoz!!!Nem játék!Főleg a babád miatt!!!Kell neki az anyuja!
2009. dec. 3. 06:23
 3/8 A kérdező kommentje:
csak hányingerem van,de az már kb 2 hete van,nem folyamatosan,a hasam puha a vakbélnél. lehet hogy már csak bemesélem magamnak? neked volt hőemelkedésed vagy lázad? állítólag az is társul hozzá.
2009. dec. 3. 06:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha már hánysz, kőkemény a hasad, elviselhetetlenül görcsölsz és tán még hőem. vagy lázad is van, akkor azonnal szoktak műteni.

Van azonban ennél "csendesebb" vakbélgyulladás is, a tünetek nagyjából megegyeznek az általad leírtakkal. Mindenképpen menj orvoshoz, csak ő tud vizsgálat után biztosat mondani! Ne félj, ha ilyen enyhék a tüneteid, leggyakrabban kivárnak, nem műtenek, csak gyógyszert kapsz és jegelni kell, gyakran visszahúzódik a gyulladás.

Én huszonévesen kétszer kaptam vakbélgyulladást, de mindkétszer megúsztam a műtétet.

Ha be akarnak fektetni, a kicsit esetleg egy barátnőd magához veszi arra az 1-2 napra, de én úgy tapasztaltam, hogy ilyenkor a nagymamák nem ismernek távolságot, biztos lehetsz benne, hogy valamelyik ott fog teremni, hogy segítsen! A legfontosabb most az, hogy menj el a háziorvoshoz, ő tudni fogja, tovább kell-e küldenie a sebészetre. Jobbulást!

2009. dec. 3. 07:08
 5/8 A kérdező kommentje:
hányingerem olyan hogy szerintem tudnék hányni főleg ha kajára gondolok.
2009. dec. 3. 07:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Enni és inni sem kívánok,így viszont félek hogy elmegy a tejem.
2009. dec. 3. 07:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek a előbbi válaszolókkal, tényleg menj el sürgőssen dokihoz. Én úgy tudom, hogyha már hőemelkedés ill. láz is van, akkor már perforált a vakbél. Menj el, mert ez nem játék, ez nem olyan mint egy mandulagyulladás, amit esetleg orvos nélkül is ki lehet húzni. A nagyon erős hányinger is erre utal. A tejed meg 1-2 napig nem megy el, ha nem eszel és nem iszol (így viszont kiszáradsz), de ez is egyénfüggő.
2009. dec. 3. 07:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Hasonlóak a tünetek, mint ami nekem volt. Bemásolom a kérdést, a válaszokkal.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__51661..

2009. dec. 3. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!