Lehetnek lelki okai?
Figyelt kérdés
Az egyik barátnőm 6. osztályos korában megállt a növésben. Most 156 cm. Ez még nem is lenne baj, de a súlya... 100kg körül van.
Havonta 1-2 kilót hízik. Volt nőgyógyászaton, endokrinológián, vérvételen, pajzsmirigy vizsgálaton. A pajzsmirigye túlműködik, de nem cukorbeteg, meg semmi. Csak ennyit mondtak neki az orvosok.
Én arra gondoltam, hogy -mivel sokat bántották Őt- lelki okai lehetnek ennek a dolognak. Diétázik, nem eszik csokit, chipset, cukrot, semmi ilyesmit. Rozskenyér, sok gyümölcs, zöldség, saláta és még sportolni is szokott. Ha fizikai háttere lenne, akkor már fogyott volna, vagy az orvosok észrevettek volna valamit. Nagyon aggódom miatta. Mi a véleményetek, mi lehet vele? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 15. 21:51
1/3 anonim válasza:
Előszöris te nem laksz vele nonstop, nem tudod mikor nasizik egyet vagy leugrik a mekibe. Pajzsmirigy megnagyobbodas tényleg hizassal jár, környezetemben így látom. Pajzsmirigy tulmukodesre azért adhattak volna gyógyszert ezek a halapenzesek.
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a pajzsmirigy túlműködés tünete inkább a fogyás.
3/3 Joola válasza:
szia! én pszichót tanulok és azt mondanám, hogy lehet lelki oka - az evésnek. pusztán a hízásnak semmiképp. szóval vagy az orvosok nem találták még meg, vagy a barátnőd nem vallja be neked, valószínűleg szégyenli. de kedves tőled, hogy utánajársz:) igazán törődhetsz vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!