Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért alszom olyan sokáig?...

Miért alszom olyan sokáig? Lehetnek lelki okai?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok és suliba járok. Rengeteget alszom, ez kisiskolás koromban kezdődött. Mindig azzal magyarázták, hogy fejlődik a szervezetem, ezért van ez nálam. De ez már túl sok, egyszerűen kimerültnek is érzem magam. Naponta olyan 10-12 órákat alszom, magyarul átalszom a fél napot és ha felkelek, egész nap kóma vagyok. Kb. 11-éjfélkor fekszek le aludni és gyakran nem tudok hamar elaludni. A suli miatt ugye nem tudok folyamatosan délig aludni, de ha felkeltem reggel, akkor is volt olyan, hogy muszáj volt délután aludnom, mert kimerültnek éreztem magam, pedig semmi extrát nem csináltam. És ha megyünk valahova délelőtt fel kell kelnem, akkor is hamar álmos leszek. Zavar, hogy nem vagyok aktívabb és ez a tanulásban is sokszor akadályoz. A B6 nem segített és sportoltam is fél évig rendszeresen. Hát nem voltak hatásosak... Lehet ez lelki eredetű?

2014. jan. 7. 19:05
 1/2 Sanxii válasza:

Szimplán alvás zavarod van, ahogy nekem.

Àtkellene álnod neked is arra, hogy 8 órákat alszól, nekem is ezt tanácsoltàk, s egy hete be is tartom. Az egész átálás elött, nekem úgy volt, hogy napközben suli, vagy gyakszi, s ahogy haza értem, este 17:00 fele aludtam el, mert nem birtam ébren maradni. Hajnalban 2:00 3:00 fele meg ébredtem, s nem tudtam vissza aludni. Na de eddig sikerült betartani, a 8 órás alvászatott. Ha neked is sikerül, a szevezeted automatikusan átáll, s kipihentebb leszel. De ha komolyabb lenne a gondod, orvoshoz kellene fordúlnod, nehogy nagyobb baj legyen. Sok sikert! :)

2014. jan. 9. 12:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, kipróbálom! :)
2014. jan. 9. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!