Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit ajánlotok a púpos, rossz...

Mit ajánlotok a púpos, rossz tartás ellen? Esetleg tornát vagy bármit?

Figyelt kérdés
a CSALÁDOMBAN SZINTE MINDENKI PÚPOS, Rossz tartású de én nem szeretnék ilyen lenni pedig már ilyen vagyok. (na ezt aztán jól megaszontam.xd) Mit ajánlotok? Vagy ilyen leszek életem végéig? Az olyan válaszoktól, hogy "húzd ki magad" kíméljetek mert már annyira megszoktam a testtartást, hogy észre se veszem a púposságom. Értelmes válaszokat felpontozom. L/14

2013. dec. 26. 21:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Menj ortopédiára, ott szakszerű véleményt mondanak.
2013. dec. 27. 06:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen bejöhet a jóga is, de nem mindegy, hogy milyen mértékű az elváltozás. Lehet ott más probléma is.

A legegyszerűbb és biztosabb valóban az ha szakember véleményét kéred :)

2013. dec. 27. 19:42
 13/21 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Anyám azt mondja nem vagyok púpos cska beképzelem és nem scheurmann megbetegedésem..se semmi bajom... sőt amiatt aggódik hipohocder vagyok-e...Viszont őt leszámítva mindenhol hallom hogy rossz a tartásom.. Pedig a betegség tünetei jellemzőek rám.. Mint pl.: Általában ezek a gyerekek vékonyak, rossz izomzatúak, a hanyagtartás és a gyengébb izomzat egyéb jeleit is mutatják. A betegség kialakulásában örökletes tényezőknek is szerepe van.

Részletek: [link]

2013. dec. 28. 22:27
 14/21 A kérdező kommentje:
am orvoshoz a szüleim nem visznek mert szerintük ez hü*eség mindenki ilyen.. (erre én: Igen és ez a baj,hogy nem kéne ilyennek lenni..)
2013. dec. 28. 22:28
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs valami iskolaorvos vagy nővér?
2013. dec. 28. 22:34
 16/21 A kérdező kommentje:
nem nincs. (most költöztünk. a régi doki messze van az új meg hááát nem tudom. nem ismer) De talán igazuk van és muinden gyerek ilyen ferde hátú. (de tényleg.. az összes o. társam egy kivételével...
2013. dec. 28. 22:37
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az "anyukám szerint minden rendben"-nel az a bajom, hogy én annak idején szóltam, hogy tizenévesen még van egy tejfogam, azalatt érzek egy puklit, de mindenki szerint én azt csak odaképzeltem. Aztán amikor oda jutottunk, hogy nekik is gyanús lett, már műteni kellett, rákötöttek valami drótot, húzták és rohadt fájdalmas heteim következtek. Azóta szülőként erre nagyon figyelek, mert utólag nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy lett volna lehetőség időben megoldani.

Azért megkérdezhetnéd anyukád, hogy nem ér-e meg neki egy látogatást az orvosnál hogy mindenki megnyugodjon, ha meg évekkel később kiderül, hogy derékfájást meg egyéb egészségügyi problémákat okoz, hogy nem menték időben orvoshoz, akkor tud-e tükörbe nézni.

Iskolaorvos amúgy van, ha megint lesz tanítás akkor menj be hozzá és érdeklődj, hogy van-e lehetőség a vizsgálatra.

2013. dec. 28. 22:55
 18/21 A kérdező kommentje:
köszi utolsó. ment a zöld mint mindenkinek.
2013. dec. 28. 23:29
 19/21 anonim válasza:
100%
Úszás,jóga,tenisz,tollas. Ezek mind erősítik a hátat.
2013. dec. 29. 11:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Fenntartom a tegnapelőtt 06:33-kor írt véleményem, hogy ortopédiára kéne menned!
2013. dec. 29. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!