Mit ajánlotok a púpos, rossz tartás ellen? Esetleg tornát vagy bármit?
Igen bejöhet a jóga is, de nem mindegy, hogy milyen mértékű az elváltozás. Lehet ott más probléma is.
A legegyszerűbb és biztosabb valóban az ha szakember véleményét kéred :)
köszönöm a válaszokat. Anyám azt mondja nem vagyok púpos cska beképzelem és nem scheurmann megbetegedésem..se semmi bajom... sőt amiatt aggódik hipohocder vagyok-e...Viszont őt leszámítva mindenhol hallom hogy rossz a tartásom.. Pedig a betegség tünetei jellemzőek rám.. Mint pl.: Általában ezek a gyerekek vékonyak, rossz izomzatúak, a hanyagtartás és a gyengébb izomzat egyéb jeleit is mutatják. A betegség kialakulásában örökletes tényezőknek is szerepe van.
Részletek: [link]
Ezzel az "anyukám szerint minden rendben"-nel az a bajom, hogy én annak idején szóltam, hogy tizenévesen még van egy tejfogam, azalatt érzek egy puklit, de mindenki szerint én azt csak odaképzeltem. Aztán amikor oda jutottunk, hogy nekik is gyanús lett, már műteni kellett, rákötöttek valami drótot, húzták és rohadt fájdalmas heteim következtek. Azóta szülőként erre nagyon figyelek, mert utólag nem tudnám megbocsátani magamnak, hogy lett volna lehetőség időben megoldani.
Azért megkérdezhetnéd anyukád, hogy nem ér-e meg neki egy látogatást az orvosnál hogy mindenki megnyugodjon, ha meg évekkel később kiderül, hogy derékfájást meg egyéb egészségügyi problémákat okoz, hogy nem menték időben orvoshoz, akkor tud-e tükörbe nézni.
Iskolaorvos amúgy van, ha megint lesz tanítás akkor menj be hozzá és érdeklődj, hogy van-e lehetőség a vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!