Súlyzós edzés + bicajt tolok - Hanyag tartás / előre eső vállak ellen mit tegyek?
Aktívan sportolok (bicó + mellé súlyzós edzés), de nyomorult a tartásom. Oldalról nézve a vállaim "előre vannak esve".
Nem idegen tőlem a kitartás meg az erőfeszítés, így ha azt mondjátok, hogy a megoldás: járjak valamilyen pontosan meghatározott módon kihúzott háttal, mint ha karót nyeltem volna, meglesz.
Úgy tudom, hogy hátizmot erősítve is orvosolható a probléma, de attól tartok, hogy nálam a rossz beidegződés esélyesebb. Informatikus vagyok ugyanis, gépnél görnyedős.
Van valami S is a gerincemben a doki szerint, de azt nem vágom, mit jelent.
Ha az a megoldás, hogy figyeljek jobban a tartásomra, akkor hogyan? Legyen hátra "feszítve" a vállam? Vagy csak a törzsem egyenes, mintegy kihúzva magamat?
Köszi.
nekem az evezést javasolták, meg a hátsó váll erősítést.
attól hogy a törzsed egyenes sajnos még a vállad előre fog esni ugyanúgy.
de arra figyelj hogy sulyzózás közben megfelelően tartsd a vállad...esetleg a tarkohóz húzás, huzódzkodás...nem tom ezek tippek, de mindjárt jönnek a "vérgyúrók" és megmondják a frankót :)
jó kérdés...engem is érdekel
Na ez a mellkitolás egészen jól működik, lecsekkoltam a tükörben. Mondjuk kicsit talán olyan az összkép, mint ha be lennék kakkantva. Nem tudom, melyik a jobb. :D
Nem vagyok hű de izmos, de azért látszik, hogy nem sakkozom. :D
Csinálj minden nap 50 homorítást meg 150csípőemelést.
De a komplett gerinctorna vagy rendszeres úszás kellene neked.
Köszi a segítséget!
Eszembe jutott :) hogy a doki azt mondta, hogy menjek el egy gyógytornára, és vegyem fel, hogy miket kell csinálni. :D
Majd valamit alkotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!