Az ember miért nem képes nyitott szemmel aludni?
1. Mert pillanatok alatt kiszáradna.
2. Mert az agyunk még alvás közben is folyamatosan dolgozza fel a külvilágból jövő információkat. Egy apró kis fénypontocska a szoba sarkában is folyamatosan ingerli a csukott szemen keresztül is az agyadat. Ezek után szerintem magad is kitalálod mennyire lehet pihentető a nyitott szemmel alvás, amikor mindent látsz.
Úgy tudom, van, aki tud nyitott szemmel aludni, bár nem igazán értem, hogyan nem szárad ki a szeme és egyáltalán, minek.
Nekem evidens, hogy becsukom a szemem, ha aludni akarok, mert úgy sokkal könnyebb kikapcsolni az agyam tudatos részét, álmosan automatikusan is lecsukódik a szem... Még teljesen ébren és élénken is egészen más nyitott és csukott szemmel, akkor is, ha valami van a szemem előtt, amitől nem látok... Valahogy mélyebb, relaxáltabb állapotba kerülök úgy, kivéve persze, ha a körülmények ezt megakadályozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!