Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kit kell hívni, ha be kellene...

Kit kell hívni, ha be kellene mennem a kórházba az ügyeletre?

Figyelt kérdés
Nem sürgős, de még ma be kell mennem. Sajnos nem tudom megoldani a bejutást.
2013. nov. 5. 16:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Melyik megyében vagy?

Sztem nyugodtan hívhatod a mentőket

2013. nov. 5. 19:35
 22/26 anonim ***** válasza:

Hívd a mentőket és mondd nekik, hogy azért nem tudsz egyedül menni, mert szédülsz és félsz,hogy elesnél

Biztos megértik

2013. nov. 5. 19:37
 23/26 anonim ***** válasza:

Az AMS mentők száma (061) 3-104-104

AZ Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott betegszállítás

Betegszállítás: a beteg személy egészségügyi szolgáltatóhoz, illetve az egészségügyi szolgáltatótól otthonába történő szállítása.

A betegszállítást az orvos vagy az általa kijelölt egészségügyi dolgozó rendeli meg.

A beteg otthona: ahol a beteg életvitelszerűen tartózkodik, továbbá amennyiben az egészségügyi szolgáltatótól történő elbocsátásakor a kezelőorvos szakvéleménye szerint a beteg otthonában történő gondozása vagy felügyelete szükséges, a gondozást, illetve felügyeletet vállaló személy lakóhelye, illetve az ezt végző intézmény.

Éjszakai betegszállítás: a beteg - nem mentési céllal - 22 óra és 6 óra között egészségügyi ellátásra szállítása, illetve ellátás utáni visszaszállítása (pl. különösen művese-kezelésre, 24 órán át üzemelő diagnosztikai vizsgálatra - CT, MRI stb. -, illetve innen vagy sürgősségi ellátását követően gyógyintézetből otthonába történő betegszállítás az éjszakai időszakban).

A betegszállítás a végrehajtás módja szerint lehet: egyedi vagy más betegekkel együttes szállítás és megvalósulhat ülőbeteg-szállító, fekvőbeteg-szállító kocsival, valamint betegszállító szervezetek által működtetett mentőkocsival.

A betegszállítás a sürgősség igénye szerint lehet:

6 órán belüli vagy 24 órán belüli,

meghatározott időpontra kért, illetve tervezett időpontokban történő ismétlődő betegszállítás.

2013. nov. 5. 19:43
 24/26 anonim ***** válasza:
Sikerült már valakit elérni?
2013. nov. 5. 19:44
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Végül mentőt hívtam. Sajnos elvetéltem. :(
2013. nov. 5. 22:41
 26/26 anonim ***** válasza:

Jaj de sajnálom

Próbálj meg pihenni

(De legalább megtudtad, hogy mi volt)

2013. nov. 6. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!