Receptre kiváltott gyógyszert vissza lehet vinni a patikába? Úgy értem, hogy vissza lehet kérni az árát?
Nagyon ügyesen kiváltottam két doboz Rantudil Forte tablettát (boka ízületi fájdalomra írták fel), de csak itthon néztem meg a betegtájékoztatót. Hát a lehetséges mellékhatások elég durvák... és inkább beveszek valami kevésbé erős recept nélküli fájdalomcsillapítót...
Szerintetek blokk ellenében visszaadják az árát, vagy ez nem így működik?
Visszaveszik csak a pénzt nem kapod érte meg. Hivatalosan gyógyszert nem lehet visszavinni/cserélni, csak leadni megsemmisítésre.
Egyébként pedig nyugodtan beveteted. A legtöbb gyógyszernek durva mellékhatásai LEHETNEK, de ezt csak azért írják rá, mert kötelező, egyébként meg kicsi az esély rájuk.
Felénk ha még nem járt le a szavatossága le lehet vásárolni az árát nem vényköteles szerre.
Nincs egy hete, hogy apukám gyógyszerét visszavittük (más fajtát írt az orvos helyette és kiváltott 3 dobozból 2 megmaradt) és olyan értékben (majdnem 5ezer forint) vehetett nem vényköteles szereket.
Kérdezd meg a gyógyszertárban, nálatok hogy van (még városon belül is változhat. Nekünk az első gyógyszertárban azt mondták, hogy bizományban veszik be: ha megveszi valaki, akkor lehet levásárolni az árát. A másodikban viszont rögtön le lehetett vásárolni)
Miért, szerinted a paracetamol vagy ASA nem okozhat súlyos mellékhatásokat?
Dehogynem. Ennyi erővel ne szedjél be soha semmilyen gyógyszert...
A kérdésre válaszolva: nem, nem veszik vissza. Vagyis visszaveszik, csak pénzt nem adnak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!