Miért jött rám ismét egy ilyen roham?
Figyelt kérdés
Már második alkalommal történt meg, hogy elkezdett zúgni a fejem, remegtem, szédültem. Az első alkalommal zsibbadtak a végtagjaim, de most rámjött egy nagyon erős roham, rángatóztam, nem tudtam leállni. Olyan volt, mint egy epilepsziás roham, de nem vesztettem el az eszméletemet és negyed óráig tartott. Néha kis szünetekkel az izmaim elernyedtek, aztán ismét megállás nélkül rángatózott mindenem, de iszonyú mértékben. Nagyon megijedtem, kihívtuk az orvost, aki megvizsgált, addigra már többnyire múlt a rángatózás. Azt mondta, hogy ez a stressz miatt van. Nekem borzalmas volt és nem tudom elhinni, hogy a stressz tényleg produkálhat ilyen tüneteket. Mit csináljak? A semmiből jött elő.2009. nov. 12. 22:29
1/13 anonim válasza:
El kellene menned egy neurológiai szakrendelésre, ahova a háziorvosod tud beutalni. Szerintem az agyi keringésed nem kielégítő és az ennek következtében kialakuló agyi oxigénhiány okozza a tüneteket.
2/13 anonim válasza:
Orvos feltétlenül.. amúgy kimerültség okozhat neurológiai zavarokat,nem is maga a folyamat veszélyes szerintem,hanem ami az epilepsziánál is: elharapod a nyelved,betöröd a fejed ,rádjön a roham a zebrán stb.. Ne hagyd ennyiben vizsgáltasd ki magad!!
3/13 A kérdező kommentje:
A szívemet kivizsgálták, mert először arra gyanakodtunk. De az orvos arra fogta, hogy túl sokat stresszelek. Ami részben igaz is, de nem gondoltam, hogy ilyen mértékű fizikai problémák jelentkezhetnek. Egyáltalán nem voltam feszült, éppen evés közben jött rám. Légszomj, majd hidegrázás, végül erős rángatózás. Feküdtem az ágyon és szinte dobáltam magam. Rettentő félelmetes volt, azt hittem, itt a vég.
2009. nov. 12. 22:46
4/13 anonim válasza:
"Olyan volt, mint egy epilepsziás roham, de nem vesztettem el az eszméletemet és negyed óráig tartott."
Epilepsziás rohamban sincs mindig eszméletvesztés.
5/13 A kérdező kommentje:
de nem tart negyed óráig.
2009. nov. 12. 22:53
6/13 anonim válasza:
Eltarthat negyed óráig; sokkal tovább persze nem.
Egyébként a legkülönbözőbb okai lehetnek egy rohamnak, teljes kivizsgálásra van szükség minél előbb, mert akár nagyon súlyos betegségek is lehetnek a háttérben, jelentkezhet viszont a roham önállóan, további ok nélkül is.
7/13 anonim válasza:
Elég ijesztően hangzik, lehet akár epilepsziás roham is. A stressz okozhat pánikrohamot, de ez szerintem ahhoz túl durva. Nem szedsz esetleg idegrendszerre ható gyógyszereket? Nekem elvonási tünetektől volt pont iyen rohamom, rettenetes volt...
8/13 A kérdező kommentje:
nem, nem szedek semmilyen gyógyszert. ha számít, akkor 16 éves vagyok.
2009. nov. 13. 11:01
9/13 anonim válasza:
Akkor kéne kérni beutalót a neurológiára, mert ez valamilyen központi idegrendszeri zavar lehet.
10/13 A kérdező kommentje:
esetleg pánikbetegség? mert ahogy utánanéztem, nálam szinte minden tünet előfordult
2009. nov. 13. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!