Mit csináljak az ekcémámmal? Nagyon el vagyok keseredve.
Kiskorom óta van ekcémám, rengeteg krémet kaptam már rá a bőrgyógyásztól, de egyik se használt igazán.
Most is van krém, de hiába kenegetem vele, nem jobb tőle..
Az ujjaim között tiszta sebes, nagyon fáj, szinte mindig kesztyű van rajtam... =(
Mit csináljak vele?
Én is és a kisfiam is ekcémásak vagyunk kb.6-8 hetes korunk óta. Mi remekül tünetmentesen tudjuk tartani. Amikor mégis elborít (pl.nagytakarításkor), nekem is kivörösödik, ráncosodik és "kedvétől" függően hol nedvedző hólyagos lesz, hol pedig mélyen kirepedezik a bőröm. Ilyenkor minden este 1 kád vízbe 1 kg tengeri sót öntök és ebben áztatom magam úgy fél órát, utána bekenem a sebes, kiütéses részeket Ultralan salbe krémmel (legközelebb Ausztriából lehet megszerezni, kb.4-5 eur 1 tubus, ennek a hatóanyagával itthon nincs forgalomban semmilyen krém). Naponta 2x frissen facsart sárgarépa levet - almát is nyomok mellé, úgy fele-fele arányban, úgy iható, összesen kb. fél litert naponta - iszom, abban rengeted az A vitamin, ami jót tesz a bőrnek. Ezzel a kúrával általában már 1-2 nap alatt sokat javul (halványodik, kevésbé viszket, ég), 10-14 nap alatt pedig teljesen elmúlik az összes kiütés. Kisfiamat szükség esetén ugyanígy kezeljük és nála is működik.
Egy próbát megér! Jobbulást!
A tesóm is ekcémás,de nagyon..Ő is rengeteg bőrgyógyásznál volt,mindent kipróbált. Neki legjobban egy magyarországon is kapható,francia termék jött be. A neve: Roval. Van belőle kézkrém,sampont,tusfürdő,és testápoló. Ettől rögtön enyhül a viszketése,nem irritál. Patikában érdeklődj,keresd több helyen is.
Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!