Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ez alacsony vérnyomás?

Ez alacsony vérnyomás?

Figyelt kérdés

120-130/60-65 szokott lenni a vérnyomásom.

Nem szoktam sokat inni,de tegnaptól elkezdtem most inni napi 2-3 liter vizet.

Heti 2-3x miután felkelek,látászavarom van,majd egy idő után(10-20 perc) elmúlik,és elkezd vagy a bal vagy a jobb homlokrészemen lüktető,szúró fejfájás,de nem olyan fejfájás hogy nem tudok felkelni,de jól esik a sötét szoba,majd hányingerem lesz,hányok és 2-3 óra múlva minden tünet elmúlik.

2-3 éve voltam MR-en,mert migrénes vagyok,de akkor nem volt semmi.(2-3 éve gyakori migrének voltak,de most ez más..)

Alacsony vérnyomás miatt lehet ez?Nem ittam eleget?

Gyors növés?

185 cm vagyok

15 éves fiú.

2013. aug. 7. 10:08
 1/3 A kérdező kommentje:

2-3 óra az egész folyamatot magába foglalja!

Hányás után jobban szoktam lenni.

2013. aug. 7. 10:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez nem alacsony vérnyomás, a 120-130-as érték teljesen jó, és semmikép se alacsony, a 60-65-ös 2. érték is a normális kategóriába tartozik, bár egy kicsit tényleg lehetne magasabb, mert 60 alatt már alacsonynak számít.

Lehet, hogy valami hormonprobléma(pl. pajzsmirigy) állhat a háttérben. Mindenképp menj el háziorvoshoz és ő majd kivizsgáltat. Biztosat csak úgy lehet mondani.

2013. aug. 7. 13:54
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ma voltam háziorvosnál,adott egy beutalót vérvételre holnap,pajzsmirigy probléma is simán lehet,mert anyukámnak alul működik,..és örökölhető végül is,lehet vérszegénység ezt mondta még az orvos.

Vagy hogy lefogytam 1 hónap alatt 3-4 kg-t?(Én akartam fogyni,nem hirtelen fogyás volt)

2013. aug. 7. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!