Nagy fokú anaemia okozhat hosszan tartó és erős anginás panaszokat?
nagyon köszi a normális válaszokat, még 2 dolgot írok:
1, nálunk nincs SBO, ha itt ilyennel bevisz a mentő (már ha hajlandó kijönni és nem passzolja át az ügyeletnek), akkor a cardiológiai őrzőbe visznek egyenesen. itt csak traumatológiai BSA van. és ebből sztem már tudod is h melyik kórházról van szó ...
2, még annyi infó, hogy "nagyon nyamvadt" szervezetem van, többször volt már endocarditisem és myocarditisem is, és pl jelenleg is igazából mondhatom h sistémás fertőzésem van, de felsőlégúttól kezdve a bőrig. Na most ez esetleg nem okozhatja a tüneteket h szorít a szívem? most pl elvagyok, nincs rohamszerűen semmi, de azért enyhén ver a víz és persze nagyon szorít, ja és azt nem írtam azt hiszem, hogy most 4x annyi nitromintet szedek, és mintha az kicsit enyhítené. Az RR teljesen rendben, sőt, inkább alacsony.
na most egy ilyen systemas vagy cardialis infectio (a tünetek alapján virális és bakteriális is jelen van) pl tud ilyesmi panaszokat okozni (feltéve h megint az van ... csak gyanúsan olyannak érzem magam, főleg ez a gyengeség meg olykor szédülés, volt már összeesés is)??
Erről mi a véleményed?
Nagyon vacak ám h nem merek kimenni, de nem azért mert fóbiás vagyok, ugyan, nincs semmi ilyen gondom, hanem egyszerűen reális a félelmem attól, hogy az utcán esek össze, hiszen látom a helyzetet .... És nagyon nem szeretnék mentőt (sajnos ismerem őket és ....xxxxx), esküszöm ha legközelebb rám jön egy ilyen rosszullét, elvitetem magam kocsival egy másik városba gyorsan és ott hívok mentőt. Megkérdezhetem, milyen szakorvos vagy? csak érdekelne ...
na most volt egy izgalmas rosszullét
szívszorítás, 39,5-40 közötti láz, collapsus, ízületi fájdalmak de durvák, hát kb ennyi.
na így azért már nem hiszem h ez pánik lenne, mert a csillapíthatatlan lázat is tudná okozni?
szal valami durva lappang itt, de megőrülök már, ez bizos.
Nem, valóban akkor ez egy fertőzés a szervezetedben, ami ráterjedhetett sajna a szívedre, de ilyen magas láz mellett mindenképp jelentkezz orvosnál!
Az a baj tudod, hogy így látatlanban, kardiológiai szakképesítés nélkül nem tudok sokkal okosabbat mondani...:/
De nagyon remélem, hogy véget vetnek ennek a fertőzésnek, mielőtt maradandó károsodást okozna a szívedben!
Én ilyen helyzetben azt is megkockáztatnám, hogy elmegyek egy magán kardiológushoz, megbeszélve vele, hogy az UH-t, egyéb szükséges vizsgálatokat megcsináltatod a kórházban (még ha időigényes is), így csak a vizsgálati díjat kell kvázi kifizetni. Nem is azért, mert a kórházban dolgozó orvosok dilettánsak lennének, csak egy magán orvos jobban ráér foglalkozni az egyénnel, és rendesen utánajárni a problémának.
oksa köszi csak nehéz na ... viszont a nagyfokú izületi fájdalmak, sőt olyan fokú h már többször el se bírt a térdem és összeestem ahogy felkeltem meg a tányért se bírtam el a kezemben megtartani, szal ez nem lehet egy rheumás lázzal járó carditis?
de az meg virális mindig, nem? vagy én tudom rosszul? nah mindegy, most egy ismerős mentős ad nekem fájdcsillapítókat meg antibiotikumot, szerinte nagyon mást nem lehet ezzel, vagyis ő azt mondta h ahogy tudja, ez 6 hét szigorú ágynyugalom de igazából más terápia nincs rá. neki azért eléggé hiszek mert nagyon benne van a dolgokban, és sajnos nem igazán megoldható nekem se a cardiológushoz jutás, hát a HO-ról már nem beszélek, az csak simán sötét. már voltam nála ezzel, és közölte h oké hát nem tud mit csinálni, ez van.
na azóta is s.ar minden, még elég gyakori és egyre hosszabb collapsusok is vannak, de olyan fullosak ám szal órákig se tudok semmiről, tök hiába verik itt nekem az ajtót, nahh elegem van az egészből már.
Neked meg köszi a tanácsokat, majd csak lesz valami ...
köszönöm a kérdésed, hát nem mondhatnám h jobban vagyok meg még csak magán cardiológust se találtam (egyszerűen nincs még a megyében se, az ész megáll), és azóta voltak jobb időszakaim, a lázas állapot elmúlt, viszont azóta volt egy reanimációm is meg azon kívül is estem össze 2x :(
szal jól éppenséggel nem vagyok de hát ez van. állítólag pitvari fibrilláció meg AV blokk, de aztán itt megszakadt az egész, a megállapításon kívül terápiát, gyógyszert, akármit nem képesek kitalálni.
jelenleg meg "csak" baromi gyenge vagyok, néha egy erősebb szédüléses időszak, és megy tovább az élet. szakorvost szted érdekli? ááhh ugyan. na lényeg h nem csalódtam most se a magyar eü-ben :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!