Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagy fokú anaemia okozhat...

Nagy fokú anaemia okozhat hosszan tartó és erős anginás panaszokat?

Figyelt kérdés
+ nagy fokú fáradtság, de ez már természetes ehhez, azt hiszem.

2013. jún. 7. 07:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
mit értesz anginás panasz alatt? ver a víz, hulla sápadt vagy,és hihetetlen fájdalmat érzel a mellkasodban? Mert a bordaközi izmok hipoxiáját valószínűbbnek tartom,de előfordulhat angina is,csak ritkábban (ha minden igaz),de ez olyan tünet,amivel jobb felkeresni legalább egy háziorvost
2013. jún. 7. 14:28
 2/18 A kérdező kommentje:

igen, kb a leírtakat! borzalmasan szorít a szívem, de az EKG nem mutat semmit, na attól még baromi rosszul vagyok. most pl 2 napig volt, aztán ma nem érzem. (és általában hidegfrontkor jön ki nagyon durván). oké, lehet a bordaközi izmok, na de csak pont bal oldalon?

ja és még annyi h beszedtem dupla annyi nitromintet, és attól javult valamennyire.

2013. jún. 7. 18:08
 3/18 anonim ***** válasza:
Hát de érted,a nitromint minden eredet kitágítja,ettől még nem tisztázott az anginás eredet(mert nagyobb vérellátás esetén más ischaemiás terület is több oxigént kap)! Ha MR nem mutatja ki,akkor szerintem nem angina pectoris!
2013. jún. 9. 00:48
 4/18 A kérdező kommentje:
értelek és logikus, na de akkor mitévő legyek? mondjuk az UH már sok éves, MR pedig nem volt még (lehet h rosszul írtam az előbb? akkor bocs) az MR teljesen 100%-ra megmutatná és jobb mint a szívUH? és arra ki adhat beutalót? csak szakorvos igaz?
2013. jún. 9. 07:57
 5/18 anonim ***** válasza:

ja nem, bocsi, EKG-t akartam írni MR helyett... MR nem jó coronaria vizsgálatra...

Hát, én megpróbálkoznék a háziorvosnak elmondani a tüneteimet. Sajnos nem tudom, mi lehet az oka.

2013. jún. 14. 01:11
 6/18 A kérdező kommentje:

már elmondtam, de szerinte normális az EKG-m és ennyivel lezárva. azóta is borzalmas rosszullétek fognak el, tegnap nagyjából azt hittem h ott is maradok, levegőt se nagyon kaptam (nehéz volt lélegezni nagyon), vert a víz, és olyan érzésem volt a szívemnél, mintha ki akarna gyulladni, olyan égető, forró. most az elmúlt, de borzasztóan szorít továbbra is és szal valami nem stimmel itt az tuti ... komolyan félek, eddig sose volt ilyen panaszom, ja és annyi h frontkor voltam a legjobban rosszul, most "csak" erősen szorít, de a többi tünet nincs hozzá.

Nézegettem a magánrendeléseket, na de áhhh reménytelen. Hát minimum 15 ezret kérnek egy UH-ért, újabb 15 ezer a terheléses EKG, újabb 15 a Holter, aztán a vizsgálat, na szal simán ott hagyhatok egy 100-ast ...

Azért ez egy téboly, hogy megyeszékhelyen vagyok, és összesen 1 db kardiológus van itt az egész régióra ambuláns rendelésként, aki meg kb fél évre ad időpontot, de akkor is csak fél óra magyarázkodás után, ha sikerült meggyőznöm, miért akarok menni egyáltalán. agyrém ez ....

most azt nem tudom h ha megint olyan rosszul vagyok mint tegnap h elönt a víz meg nehezen lélegzek, akkor mi van ha csak úgy beesek a kórházba? akkor is elküldenek vagy akkor kénytelenek fogadni?

2013. jún. 14. 07:20
 7/18 anonim ***** válasza:
hát..ha mentőt hívsz,az először az SBO-ra megy be veled,de köteles beszállítani. Még arra gondoltam,hogy nem lehetséges,hogy pánikbeteg vagy? (ne vedd sértésnek)
2013. jún. 14. 21:09
 8/18 A kérdező kommentje:

hát nemtom de nem hiszem. és attól verne a víz is meg lenne nehézlégzésem meg ilyen borzasztó szívszorításom? háát nemtom. na meg oké tegyük fel az vagyok, na de és akkor az ennyire hirtelen jelentkezne, ennyire hirtelen lép fel?

azóta csökkent mondjuk de az állandó szorítás megvan csak tompábban.

hát nemtom, ez majd csak akkor fog kiderülni ha egyszer az utcán összeesek, jobbat nemtok.

2013. jún. 14. 21:18
 9/18 anonim ***** válasza:
meddig tart egy ilyen roham? mert talán ha közben csinálnának ekg-t, akkor talán mutatna valamit
2013. jún. 14. 21:26
 10/18 A kérdező kommentje:

hát a legutóbbi az nagyon durva volt, kb fél napig vert a víz, és ha csak megmoccantam, nagyon éreztem a szívszorítást, amit alapból is pertstze, de mozogni képtelen voltam.

na mag ami még eszembe jutott, az magyarázza a nagyfokú gyengeséget h fel s etudok kelni az ágyból ? most kicsit lenyugodott, de félek baromira. ja és még annyi h a hidegfront hozza elő nagyon, ezt már megfigyeltem.-

2013. jún. 14. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!