Szívrohamom van? Lassan fél éve, havi rendszerességgel szúró mellkasi fájdalom tör rám, bal oldalon.
Az egész alig 2-3 másodpercig tart, de egyrészt mindenféle előjel nélkül, másrészt semmilyen napszakhoz/fizikai aktivitáshoz nem lehet kötni: eleinte nyugalmi állapotban (volt, h. meditálás közben vagy épp elalvás előtt), de ma pl. bringázás közben is éreztem. Szúró, fojtogató, egyre erősebb görcs érzés a szív környékén, annyira intenzív, hogy szó szerint halálfélelmem van, mert amikor elkezdődik nem tudom megérem-e a következő másodpercet. Nem jut jobb szó eszembe, csak az infarktus.
Voltam EKG-n és kardiológus megultrahangozott, de a doki szinte hülyének nézett, mert annyira jó értékeket produkál a szívem, szerinte teljesen egészséges vagyok (ez valójában nem áll messze az igazságtól, mert nem eszek húst, jórészt biokajákat eszek és ha tehetem bringával közlekedek a fővárosban). A legrosszabb az egészben, hogy teljesen véletlenszerűen jön, sem felkészülni nem tudok rá, sem segítséget hívni.
Ma délután az irodában megint "rohamom volt", de most egyáltalán nem volt olyan intenzív, viszont hosszú perceken keresztül tartott. Korábbi ötlettől vezérelve mentőt hívtam (nagyon szarul esett, h. mivel alapvetően nyugodt ember vagyok, nem zihált hangsúlyban adtam elő a problémámat, ezért nem érezte a dolog sürgősségét a diszpécser), megmonitorozták a szívemet meg valami oxygén szintet is néztek és hát persze megint csak az derült ki, hogy makk egészséges vagyok, tökéletesek az értékeim (megjegyzem, a vizsgálat időpontjában a konkrét szúró érzés elmaradt, de igen közelinek éreztem).
A mentős szerint a szív nem fájhat, mert ... Nem indokolta meg. Szerinte gyakran máshol van a probléma, mert sokszor "előre fájnak a dolgok" (nem hátra). Pl. a gerincre gondolt, de tüdő is lehet, illetve még a pánikbetegséget hozta fel. Ez utóbbit nem értem: tudtommal a pánikbetegség egy pszichikai roham kivetülése a testre. Na most ha valaki, akkor nekem aztán tényleg jó a közérzetem, az átlagosnál nem vagyok stresszesebb, alapvetően egy vidám ember vagyok. Tehát a pszichémmel minden rendben, de az ilyen tünetek hamar felkorbácsolják az ember hipochonder hajlamait, szóval délután óta már észrevettem, hogy kicsit tikkel a szemem:)
viccet félre téve, én úgy érzem, hogy szervi problémám van és nagyon félek tőle, hogy egyszer annyira elhatalmasodik, h. megáll a szívem (szabályosan ilyen intenzitást mutat minden egyes eset) vagy akármi.
Bocs a hosszú felvezetőért, csak már kezd irritálni, hogy egyre kevesebben veszik komolyan a problémámat, holott én úgy érzem egyre súlyosabb. tanácstalan vagyok.
Sziasztok! Kész felüdülés azt olvasni hogy mások is 'szenvednek' ettől. Tudom, nem szép más baján örülni, de amióta nekem is ezek a tünetek vannak, annyira elveszettnek érzem magam. Leírom az én sztorim:
20-as éveim elején járó lány vagyok. Utóbbi időszakom elég stesszes volt. Kb 1,5 hónapja kezdtem el érezni kellemetlen nyilaló,szúró érzést bal oldalt a szívem környékén. A nap minden szakában előfordul. Mozgáskor, illetve pihenéskor is jelentkezik. Először 'nem vettem úgymond annyira komolyan', gondoltam az elmúlt időszakom idegeskedése most jön ki rajtam, de azért csak el mentem a házi orvoshoz, aki a panaszom végig hallgatása után, közölte mivel még fiatal vagyok a szívemnek biztos nincs semmi baja, nyugodjak meg. Szedjek vitaminokat, és próbáljak meg 'ne stresszelni' annyit. Azóta az alvásom is felborult.Mikor vízszintesbe teszem magam, és próbálnék aludni, rögtön eluralkodik rajtam a bal oldali mellkasi szúró érzés. Ez idő alatt rengeteget fogytam, gondolom amiatt hogy a nap 24 órájában ez a kellemetlen érzés játszik szerepet az életemben, és mostanra már tartok tőle nehogy valami komolyabb baj legyen belőle. Azonban az is megfordult a fejembe ha lelki eredetű lenne, azóta már kellett volna valami javulást mutatnia, hiszen próbálom minél nyugodtabban élni a mindennapjaim mióta észleltem ezt a tünetet. Am de mivel még 1 hónap elteltével is fenn állt a panasz, így kaptam a kardiológiára beutalót, rám tették a 24 órás EKG Holter-t. Meg állapították olykor gyorsabban ver a szívem a kelleténél. Diagnózisnak: Tachycardiát állapítottak meg, ami elvileg nem okozhat ilyen jellegű panaszt. Arra írtak gyógyszert, viszont az eredeti problémám még a mai napig is tart. És igen csak dühített hogy a panaszom, amivel hozzájuk fordultam, egyik fülükön be a másikon ki, olyan semmisnek vették. De ezt a magnéziumos kúrát kipróbálom. Hátha beválik nálam is. Jobbat egyenlőre úgysem tudok. Csak néha annyira el tud hatalmasodni az emberen ez. És már konkrétan ebbe depizik bele, hogy az Istennek se akar elmúlni ez a szúró érzés. És egyik nap tűrhető, másik nap bele tudnék bolondulni... Kiszámíthatatlan...
Sziasztok!
Elég érdekes, hogy ennyien összegyűltünk és ennyire hasonló problémával kerestük fel ezt az oldalt. Ha már én is rá tálaltam elmeselem az én sztorimat is.
17 éves fiú vagyok, rendszeresen sprotolok és még nem állt fent hasonló probléma. Egyszer volt tavaj októberébe, hogy elkezdet szúrni bal oldalt a mellkasom, fordult már ilyen elő, de az pár mp-re rá elmúlt. Akkor más volt beszúrt és nem akart elmúlni, nehezen tudtam levegőt venni mert mélyebb levegővételnél eszméletlenül fájt. Másnap vagy harmadnap mentem vele kórházba elmeséltem a kis problémámat, bent tartottak 3 napon keresztül és vizsgálatokon mentem keresztül (EKG, ultrahang, vérvétel stb..). Minden negatív, minden stimmel. Hazaküldtek azzal, hogy LEHET rekeszizmom gyulladas. Akkor egy ideig nem jött elő, de most a napokba újra és újra rám törik ez a szúró fájdalom. Ezért jöttem fel ide hátha tálalok rá választ.
En csak azt tudom irni amit nekem is az elso hasznos hozzaszolo: a plusz magneziumbevitellel nem lohetsz melle; hasonloan sportos eletmod mellett tobbunknek is megoldotta a problemajat.
Szamomra megdobbento, hogy az orvosok mennyire sotetben tapogatoznak mindannyiunk eseteben.
Ennyi ev utan visszaolvasva nem csodalkoznek rajta ha elobb-utobb megjelenne itt valamelyik bannerben a MagneB6 : )
Te is ird majd meg a tapasztalatodat masok okulasara ! Jobbulast !
A kerdezo vagyok. Evek ota tunetmentes, de annyi minden valtozott az eletemben az elmult evekben hogy azt mar kovethetetlen lenne osszefuggesbe hozni a topic temajaval : ) Na de !
Azert irok, mert mult heten egy ful-orr-gegesz vizsgalaton meggyanusitottak, hogy enyhe refluxos tuneteket produkalok. Meglepett, persze, mert eddig semmi sem utalt ra. Olvasgattam a neten a refluxrol es megtudtam hogy kepes hasonlo tuneteket produkalni, mint amit ebben a forumban oly sokan tapasztal(t)unk: random mellkasi fajdalom. Sok esetben nagyon konnyen osszetevesztheto a refluxos tunet az infarktusossal.
Itt talaltam egy eleg jo, atfogo leirast es osszehasonlitast arrol, hogyan lehet a kettot megkulonboztetni: [link] de erdemes tovabb kutakodni illetve belgyogyasszal, gasztroenterologussal is beszelni errol.
Nagyon javaslom hogy ha a temaindito kerdesben szereplo mellkasi fajdalmakat tapasztalsz akkor olvass a reflux ilyeten tuneteirol, mert lehet hogy ebbe az iranyba kell tovabb tapogatoznod !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!