Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szívrohamom van? Lassan fél...

Szívrohamom van? Lassan fél éve, havi rendszerességgel szúró mellkasi fájdalom tör rám, bal oldalon.

Figyelt kérdés

Az egész alig 2-3 másodpercig tart, de egyrészt mindenféle előjel nélkül, másrészt semmilyen napszakhoz/fizikai aktivitáshoz nem lehet kötni: eleinte nyugalmi állapotban (volt, h. meditálás közben vagy épp elalvás előtt), de ma pl. bringázás közben is éreztem. Szúró, fojtogató, egyre erősebb görcs érzés a szív környékén, annyira intenzív, hogy szó szerint halálfélelmem van, mert amikor elkezdődik nem tudom megérem-e a következő másodpercet. Nem jut jobb szó eszembe, csak az infarktus.

Voltam EKG-n és kardiológus megultrahangozott, de a doki szinte hülyének nézett, mert annyira jó értékeket produkál a szívem, szerinte teljesen egészséges vagyok (ez valójában nem áll messze az igazságtól, mert nem eszek húst, jórészt biokajákat eszek és ha tehetem bringával közlekedek a fővárosban). A legrosszabb az egészben, hogy teljesen véletlenszerűen jön, sem felkészülni nem tudok rá, sem segítséget hívni.

Ma délután az irodában megint "rohamom volt", de most egyáltalán nem volt olyan intenzív, viszont hosszú perceken keresztül tartott. Korábbi ötlettől vezérelve mentőt hívtam (nagyon szarul esett, h. mivel alapvetően nyugodt ember vagyok, nem zihált hangsúlyban adtam elő a problémámat, ezért nem érezte a dolog sürgősségét a diszpécser), megmonitorozták a szívemet meg valami oxygén szintet is néztek és hát persze megint csak az derült ki, hogy makk egészséges vagyok, tökéletesek az értékeim (megjegyzem, a vizsgálat időpontjában a konkrét szúró érzés elmaradt, de igen közelinek éreztem).

A mentős szerint a szív nem fájhat, mert ... Nem indokolta meg. Szerinte gyakran máshol van a probléma, mert sokszor "előre fájnak a dolgok" (nem hátra). Pl. a gerincre gondolt, de tüdő is lehet, illetve még a pánikbetegséget hozta fel. Ez utóbbit nem értem: tudtommal a pánikbetegség egy pszichikai roham kivetülése a testre. Na most ha valaki, akkor nekem aztán tényleg jó a közérzetem, az átlagosnál nem vagyok stresszesebb, alapvetően egy vidám ember vagyok. Tehát a pszichémmel minden rendben, de az ilyen tünetek hamar felkorbácsolják az ember hipochonder hajlamait, szóval délután óta már észrevettem, hogy kicsit tikkel a szemem:)

viccet félre téve, én úgy érzem, hogy szervi problémám van és nagyon félek tőle, hogy egyszer annyira elhatalmasodik, h. megáll a szívem (szabályosan ilyen intenzitást mutat minden egyes eset) vagy akármi.

Bocs a hosszú felvezetőért, csak már kezd irritálni, hogy egyre kevesebben veszik komolyan a problémámat, holott én úgy érzem egyre súlyosabb. tanácstalan vagyok.

2009. okt. 7. 22:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Menj az ügyeletre hogy megvizsgáljanak, és holnap a háziorvosodhoz.
2009. okt. 7. 22:35
 2/26 A kérdező kommentje:
ennél valamivel hasznosabb tanácsra lenne szükségem. láthatóan a háziorvosom is a sötétben tapogatózik, amikor azt mondta, h. várjuk meg mit mond a rheumatológus. (totál más ok miatt mentem rheumára: kulcscsontomnál, szegycsontnál szokott szorító érzés lenni)
2009. okt. 7. 23:09
 3/26 anonim ***** válasza:
91%
Nem akarok hulyesegeket mondani, de anno regen az anyukam kinlodott ilyesmi panaszokkal es mindig azt mondogatta hogy szivrohama lesz, mert rendszeresen szurkal a szive. Nos, neki nyombelfekelye volt, csak a fajdalom kisugarzott bordatajekra. Nezesd meg egy belgyogyasszal.
2009. okt. 7. 23:13
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amit írsz, az eléggé hasonlít arra amit én éreztem sokáig. Szintén szívszúrás, nagyon zavaró, halálfélelem stimmel, baloldalt, 2-3 mp időtartam, jaa és én is voltam szívdokinál alapos vizsgálaton...erdmény: minden OK.

Jaa és mondtam a szívdokinak a szívszúrást, de oda sem hederített (gondolom azért mert nem akkora gond).

Nekem stresszes időszakban odáig fajult, hogy gyakorlatilag kidőltem. És nagyon beparáztam. Aztán elkezdtem kutatni a neten hogy mi a bánat lehet ez. Édesapámnak volt infarktusa és ő akkor erős mellkasi nyomást érzett, és máshol is olvastam hogy az nyomó fájdalom, nem pedig szúró. Ok gondoltam kilőve. Aztán találtam egy szívdoki írását amiben azt írta hogy a szívszúrás az nem a szív betegsége. Na itt ugrottam ki az ágyból hogy akkor mégsem halunk meg... Merthogy a szívszúrás tipikus stressztünet. Tanár barátom is mondta hogy stresszesebb időszakában neki is szokott. Írod hogy nem vagy valami stresszes, hát nekem is elmúlt a stresszes időszak, de a szívszúrás nem. Ettől kezdtem megijedni. Gyakorikérdések.hu-n keresőbe beütöttem hogy szívszúrás, és kidobott egy olyan választ, hogy az illetőnek a dokija a magne b6-ot javasolta. Hát gondoltam próba cseresznye kipróbáljuk, (ennek több hónapja) és gyakorlatilag teljesen elmúlt. (szinte az első szem bevétele után) Azóta is szedem minden nap 1 szem 250mg-osat. A magnézium izomlazító hatású (görcsoldásra is használják) és nagyon lenyugtat(az idegrendszerre is jó hatással van) Érezhetően!! A b6 vitamin csak a felszívódás miatt van. Lehet hogy neked is a magnézium felvételeddel van gond, próbáld ki!!! Ártani biztos nem fog!!

Remélem hogy ez megoldja a problémádat, ha nem, vizsgáltasd magad tovább!

Üdv.

2009. okt. 7. 23:16
 5/26 A kérdező kommentje:

szia,

hú köszi a gyors és lényegretörő választ, ahogy írod tényleg nagyon hasonlóak a tünetek, nem bánnám ha tényleg ez lenne a bibi. annál is inkább, mert egy barátom már régóta rágja a fülemet, h. a gyakori bringázás miatt jobban oda kéne figyelnem a mangézium+kalcium bevitelre az ízületek miatt. valószínűleg ezzel lesz összefüggésben a szegycsont problémám is. a rheumatológus szerint ott is nagyon sok ízület van.

bár lehettem volna alaposabb is, csak a szívroham és szívgörcs szavakra kerestem rá, holnap mindenképp elmegyek a házidokihoz és megbeszélem ezt vele, aztán a fejleményeket megírom ide mások okulására.

köszi még egyszer!

2009. okt. 7. 23:51
 6/26 anonim ***** válasza:

Hello!

Sokszor volt nekem is ilyen,persze semmit nem talaltak :)

Egyébként, ahogy az elozo vàlaszolo is irta, -ennek én is utànajàrtam-, a szuro fàjdalom szivkornyéken nem sziv eredetu fàjdalom, hanem valami reumatikus, vagy éppen gyomorral kapcsolatba hozhato tunet. Amit nemrég megfigyeltem, ha eszek valamilyen tejterméket, rovid idon belul érzek némi szurast. Gondolom a tej nem produkàl szivrohamot, igy valoban a gyomrom rosszalkodik olyankor :)

A sziv eredtu fajdalom eros, markolo, szorito érzés egyébként..

2009. okt. 8. 10:50
 7/26 A kérdező kommentje:

Hali,

szóval nagyjából az utolsó bejegyzésem óta szedek magnéziumot, de próbaképpen csak 2-3 naponta egy szemet a kisebb dózisból. Azt nem mondom, hogy egy csapásra megoldott a problémámat, de 'látványosan' ritkábbak a "rohamaim", lehet hogy tényleg összefüggés van közte, bár már lassan egy hónapja nem bringázok.

2009. dec. 30. 18:34
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Örülök hogy valóban írtál kommentet arról hogy mi van veled, (jaa harmadik válaszoló vagyok), én javasoltam a magne b6-ot. A mostani javaslatom az lenne, hogy ne csak 2-3 naponta vegyél be, és ne csak kis dózisban! Szerintem ezzel a vitaminnal nem ártasz magadnak semmiképpen ezért javaslom pl. a Béres magne b6-ot, ami 250mg-os és napi 1-et mindenképp. Ismerős szedte sokáig úgy hogy napi több szemet. És semmi gondja nem lett belőle. Azért javaslom Neked ezt mert szerintem ha többnaponta kis dózisút szedsz, akkor az nem fog kellő hatást kifejteni véleményem szerint!

Ne feledd, nekem totál megoldotta a problémámat!

BUÉK!

Üdv!

2010. jan. 1. 09:37
 9/26 A kérdező kommentje:

Hello!

köszi a tanácsot. A MagneB6 azt írja: tablettánként 48 mg tiszta magnéziumot tartalmaz, s ebből 4-6 darabot kéne naponta bekajálni. Azt olvastam, hogy egy középkorú férfiembernek 350 mg a napi javasolt dózis. Mondjuk ha én nagyobb fizikai igénybevételnek teszem ki magam (bringázok), akkor legyen napi 400. Ezt inkább 8 bogyóval lehetne helyettesíteni. Persze ez is csak akkor áll, ha az étkezéseimben egyébként 0 mg magnézium szerepel, amit kétlek. A dózis valóban emelhető, de ha nem muszáj, akkor nem akarok tablettákon élni, ezért utána néztem, hogy mely növények tartalmaznak nagyobb arányban magnéziumot. (úgy látom a várandós nőknél is gyakran felmerül a probléma, így bőségesen akad irodalom ebben a témában). Szinte mindenhol ajánlják a hüvelyeseket (bármelyik bab, borsó, lencse), az olajos magvak (dió, napraforgómag, kesudió, mandula) vagy a mák és a teljes kiörlésű lisztből készült ételeket. Megpróbálok ráfeküdni a témára és ha nem felejtem el, akkor majd írok ide is beszámolót.

2010. jan. 2. 11:42
 10/26 anonim ***** válasza:
75%

Szió! (már lassan ismerősként...:-)

Az odáig OK hogy sok magnéziumtartalmú ételt eszel, ettem én is amúgy dögivel. De ennek ellenére jött nekem a szívszúrás. Ami szerintem azért van, mert a szervezetem nem tud eleget felvenni a kajával bevitt magnéziumból, (feleségem a vassal van így) és ezért kezdtem el a tablettát szedni, ami a b6 vitaminnal tuti felszívódást biztosít. Ergo nincs több szívszúrás. Én is utálom a gyógyszereket a mellékhatásaik miatt, (nem is szedek semmit, csak gyógyteázom) viszont a magne b6-ot én a vitaminok közé sorolom, de hívhatjuk táplálékkiegészítőnek is. És amitől meglepődtem az az volt hogy piszkosul le is nyugtatott, mert az idegrendszerre is jó hatással van. De hát ez az én story-m, minden embernek más a szervezete, így hát tedd ahogy jónak látod, ahogy Neked jó!

Ja és tényleg mókás, mert a várandós kismamák tényleg tömik magukba, de úgy látszik a pasiknál is használ :DD

Üdv.

2010. jan. 2. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!