Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 198-200cm magassághoz körülbel...

198-200cm magassághoz körülbelül mennyi az optimális súly? 19F

Figyelt kérdés
2013. jún. 5. 13:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Függ az alkattól, de 90-100 kiló.
2013. jún. 5. 13:45
 2/14 anonim ***** válasza:
90- max 100 kiló.
2013. jún. 5. 13:45
 3/14 Andizsuzsi ***** válasza:
90 kg körül. De ez attól függ, hogy pl. sportolsz-e valamit.
2013. jún. 5. 13:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Szélesek a vállaim, hosszú kezeim és lábaim vannak. Lábam 47/48-as, tenyerem is széles. Csípőm se nem a nagyon széles se nem a nagyon keskeny. Röviden ilyen az alkatom.
2013. jún. 5. 13:58
 5/14 A kérdező kommentje:
100kg körül vagyok, úszni, bicajozni és túrázni szoktam
2013. jún. 5. 14:00
 6/14 A kérdező kommentje:
Tavaly Taekwon-doztam is, de ez idén elmaradt, mert az egyetem mellett nincs időm rá. (Vannak olyan napok, melyeknél este is vannak óráim) Első félévben úsztam, másodikban Floorballoztam.
2013. jún. 5. 14:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Minek szavazol le okostóni? Láttam már ehhez a magassághoz 120 kilós gyereket is, 8% testzsírral. Szerintem kicsit jobb fizikuma volt, mint itt a többségnek. De oké, tudjátok csak jobban. Befejeztem az ebbe a kategóriába való írogatást. Egyszerűen rosszul vagyok, hogy itt 2/3 részben egy rakás dilettáns próbál okoskodni abból a tudásból, amit internetes cikkekből merített javarészt.

Hiába járnának ide néha készséges válaszolók is, jön valami butthurt és leszavazza. Köszi, de ezt tartsátok meg egymásnak.

2013. jún. 5. 14:14
 8/14 A kérdező kommentje:
én nem szavaztalak le
2013. jún. 5. 15:03
 9/14 Andizsuzsi ***** válasza:
Én így látatlanban azt mondom, hogy ezzel a mozgással valószínűleg van rajtad egy kis felesleg. Nem tudományosan állapítottam ezt meg, hanem látom a saját magzatom, aki 204 cm-es magasságával heti 6-ot edz és hétvégén meccsel (labdajáték), mellette heti 3 trx edzése van, és nagyon szeretné, de még nem bírta megközelíteni a 100 kg-t.
2013. jún. 5. 15:07
 10/14 anonim ***** válasza:

Kérdező: természetesen annak mondtam, akire vonatkozik.

Andizsuzsi:nem véletlen emeltem ki, hogy alkatfüggő. Ez nem csak egy levegőbebeszélés, a 3 alapvető testalkat ugyanahhoz a magassághoz más súlyra fog beállni. Egy példa:200 centis gyerek pálcikavékonyan volt 90 kiló. Akkor ha sportolna is mellé, miért ne lehetne több? Maximum 100 kiló-aki ezt írta az is hülyeség.

Extrémebb példa:205 centis páciens, 124 kiló, 10% alatti testzsírral, azaz kockahas meg a többi. Akkor rajta is van felesleg? Vagy valakinek már nem lehet a tömege anélkül nagy, hogy az túlsúly lenne? A BMI szerint túlsúlyos de valójában csupa izom embereken, akik szálkásak, azokon is "felesleg" van?

A fiad tömegfelszedési vágyáról:

-még egyszer mondom, alkatfüggő, tehát pl. ectomorphként, ha mondjuk az, sokkal nehezebb lesz tömeget növelnie, főleg, ha még fiatal is.

-a mozgás fajtájától, és a különböző sporttevékenységek arányától is függ az adott egyén tömege. Vannak izomépítő, azokat stimuláló mozgásformák. Ezektől nőni fog a tömeg. Viszont az intenzíven végzett (főleg a kardiotartományban csinált) aerob mozgásformák izomvesztést fognak indukálni addig, amíg be nem áll a test egy kisebb, alkalmazkodottabb tömegre. Nem mellesleg regeneráció is szükséges a méretbeli növekedéshez, a fiad pedig ennyi edzésmennyiséggel pont, hogy gátat szab ennek. Nagyon fitt lesz tőle, abban semmi kétségem sincs, viszont ha plusz izmot szeretne még magára pakolni , akkor néhány dologban változtatnia kell.

-és itt elérkeztünk az utolsó, de talán a legfontosabb ponthoz, a táplálkozáshoz. Ugyanis legnagyobb részben ezen áll vagy bukik az izomméret növekedése. Ha nincs meg egy minimális mennyiség a makrotápanyagokból naponta, akkor egy adott szintél tovább nem fog nőni a delikvens. Hiába érzi úgy, hogy ő sokat eszik, vagy épp eleget, nem ez számít, ugyanis sok mindentől jól lehet lakni, viszont nem minden tartalmaz ugyanolyan arányban tápanyagokat, a tápanyagtáblázatban lévő számok pedig nem hazudnak.

2013. jún. 5. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!