Hogyan tudnék leszokni a körömrágásról?
21 éves vagyok.Kisgyermek korom óta rágom a körmömet.Annyira rövid hogy szinte már alig vannak.Vettem rá kenőcsöt,ízesített körömlakkot és sima körömlakkot is de semmi.Nagynehezen tettek rá műkörmöt is,de az sem tartott sokáig.Kipróbáltam mindent de eddig semmi nem jött be.Már nagyon idegesít,de néha észre sem veszem és már megint rágom,pedig nem is akarom.
Van valamilyen mód hogy leszokhassak róla?
Nagyon köszi,előre is!
Az ilyen kényszeres körömrágás mögött sokszor lelki ok húzódik, idegesség vagy szorongás. Talán először ezen kéne elgondolkodnod...
Régebben én is rágtam a körmömet, de nekem a körömlakk bevált, mert valahogy sajnáltam "tönkretenni" a szépen kilakkozott körmeimet. De úgy tűnik, hogy nálad ez nem vált be.
Hát engem olyan nagyon nem izgatott :D
Tényleg sokat szorongok meg idegeskedek a munkám meg a családom miatt,alig van szabadidőm és ráadásul már nagyon sokan mondták hogy ne rágjam a körmöm,olyan szép lenne stb.stb.
Akkor szerintem ez az állandó idegeskedés áll a körömrágás hátterében.
Mindenképp meg kéne próbálnod csökkenteni a stresszt az életedben, mert káros következménye később már nem csak a körömrágás lesz, hanem rámehet az egészségedre. Válts életmódot, kezdj el sportolni. Szerintem ha megkönnyebbülsz, akkor a körömrágásod is abbamarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!