Ha valamikor egy nap 3-szor mérek vérnyomást az nem árt?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 26. 21:51
1/10 anonim válasza:
Miért ártana? Ha mérlegre állsz többször egy nap, akkor az is ártalmas?
2/10 A kérdező kommentje:
De az nem pumpál fel, nem szorít.
2013. ápr. 26. 21:58
4/10 A kérdező kommentje:
Magas pulzus miatt, de nem mindig mérem 3-szor.
2013. ápr. 26. 22:04
5/10 anonim válasza:
Szerintem semmi bajod nem lesz tőle. Nem szorít az olyan erősen.
6/10 anonim válasza:
A háziorvos fel tud csatolni egy 24 órás vny.mérőt. A magas pulzusszámnak nyilván valami oka van. (pl.pajzsmirigy túlműködés, pszichés problémák, stb.) Ha nincs szervi ok, "csupán" pszichés, legjobb, ha nem méred. Elég egy héten 1*. Nekem ezt most mondta az altatóorvos, mert műtöttek. Válasz a kérdésedre: szerintem nem árt, de sokat számít amit fentebb írtam...(2-es voltam)
7/10 anonim válasza:
Dehogy árt. De a magas pulzus miatt sem kell ennyit mérni.Inkább menj el orvoshoz,ha kell tesznek fel ABPM-et(24 órás vérnyomás mérő),v. Holtert(24 órás EKG).
8/10 A kérdező kommentje:
Majdnem 1 hónapig jártam az orvoshoz, hogy adjon beutalót a kardiológiára, végre adott. A 24 órás vérnyomásmérést nem bírnám ki, elájulnék, amúgy is az rendben van 100-130 között mozog. Vettem egy újfajta vérnyomásmérőt, mert a régitől folyton rosszul lettem, szorított, ez nem pumpál fel annyira. Mikor pumpálás közben számol 160-nál nem megy feljebb, 170 felett már rosszul lennék tőle.
2013. ápr. 27. 11:08
9/10 anonim válasza:
Már miért lennél rosszul tőle? Amúgy a modern automata vérnyomásmérők(a 24 órás is)csak addig pumpálnak fel,amíg a méréshez szükséges,azaz ,ha valakinek nem magas a vérnyomása nem pumpál addig,mint akinek magas. Szerintem felesleges ennyit mérned,de ha akarod csináld nyugodtan,bajod nem lesz tőle.
10/10 A kérdező kommentje:
Nem egyszer lettem rosszul tőle, szorít, zsibbad a karom. Általános iskolában el is ájultam utána. A vérnyomásomat, miért néznék, ha az normális, azt nem vállalnám be, hogy a vérnyomásomat is megnézzék.
2013. ápr. 27. 17:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!