Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szed valaki Betalocot? Normáli...

Szed valaki Betalocot? Normális vérnyomást mennyi idő alatt viszi le?

Figyelt kérdés
A pulzusom magas néha.
2013. ápr. 18. 14:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
A Betaloc nem béta blokkoló? Vagy rosszul tudom?
2013. ápr. 18. 14:45
 2/25 A kérdező kommentje:
Azokhoz tartozik. Magas vérnyomás ellen is adják.
2013. ápr. 18. 14:46
 3/25 anonim ***** válasza:
Azért kérdeztem, mert Én ugyan nem Betalocot, hanem Coviogált szedek, az is bétablokkoló. Nekem a kardiológusom nem annyira ajánlja a Betalocot. Önmagában a béta blokkoló nem annyira viszi le a vérnyomást, Nekem egyáltalán nem, ezért kombinálj más gyógyszerekkel.(ace gátló, vízhajtó) Viszont a magas pulzust nagyon szépen kordában tartja a béta blokkoló, hiszen arra is van kitalálva. Nem tudom normál vérnyomást mennyire csökkenti, magast nem igazán csökkenti önmagában.
2013. ápr. 18. 14:54
 4/25 anonim ***** válasza:
Helyesen: "ezért kombinálja más gyógyszerekkel". Mármint az orvos kombinálja, ne Te! Így akartam írni, csak lemaradt az a betű.
2013. ápr. 18. 14:56
 5/25 A kérdező kommentje:
Nekem a háziorvos írta fel ma, 10mg-osat. Félek, hogy leviszi a vérnyomásomat is, ami normális, mert könnyen elájulok.
2013. ápr. 18. 14:57
 6/25 A kérdező kommentje:
Ezt írta magában.
2013. ápr. 18. 14:57
 7/25 anonim ***** válasza:
Én kétszer 10-est szedek reggel-este béta blokkolóból. De mondom, önmagában semmit sem ér nekem, és sokakat ismerek, akiknek szintén nem. Pulzus csökkentésre tökéletes, azt viszont nem tudom normál vérnyomással mit csinál, mert nekem magas. Úgy tudom, a napokban mondta a kardiológusom, hogy most próbálják kifejleszteni azt a gyógyszert, ami csak pulzust csökkent, vérnyomást nem. De ez még csak egyenlőre kísérletezés.
2013. ápr. 18. 15:01
 8/25 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, ez a legkisebb dózis belőle. Ne aggódj, nem fogja túlzottan levinni a vérnyomásod. Azért nem kombinálva írták fel, mert nem vérnyomás problémád van, hanem a pulzusszámod magas. Arra pedig jó. Ha úgy érzed nem elég hatásos, újabb generációs béta receptor blokkoló pl. a Nebivolol - esetleg kérdezd erről az orvosod.
2013. ápr. 18. 15:49
 9/25 anonim ***** válasza:
Ne félj! Nem viszi le túlságosan. Az ilyen gyógyszerek nem úgy hatnak,h a kis vérnyomást is leviszik és valakinek túl alacsony lesz.
2013. ápr. 18. 16:06
 10/25 A kérdező kommentje:
Napi 1*1-et kell szednem. Akkor nem viszi le annyira, hogy rosszul legyek tőle? Kicsit tartok tőle.
2013. ápr. 18. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!