Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szed valaki Betalocot? Normáli...

Szed valaki Betalocot? Normális vérnyomást mennyi idő alatt viszi le?

Figyelt kérdés
A pulzusom magas néha.
2013. ápr. 18. 14:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

De most komolyan: szerinted, ha túlzottan hatna a vérnyomásodra felírta volna az orvosod? Gondolom eleve a magas pulzusszámod miatt fordultál hozzá. Nem poénkodni akart, amikor elővette a recepttömbjét és felírta. Ha bármi probléma lesz, visszamégy hozzá és ír fel másikat. Senki nem lát beléd, hogy épp milyen hatással lesz rád pl. ez a készítmény. Azt viszont tudja az orvosod, hogy az évekig tartó kezeletlen magas pulzusszám mit okozhat (pl. cardialis decompenzatio, vitiumok, cardiomyopathia stb stb stb). Ezért inkább felírta azt a béta blokkolót, amit persze nem muszáj beszedned, de csakis a te felelősséged lesz, ha középkorúként egyéb ritmuszavarod is kialakul, amire több fajta gyógyszert kellene szedned, amit persze szintén nem lesz kötelező és ha azokat sem fogod beszedni, úgy meggyengül a szíved, hogy annak már inkább le sem írom a következményét. Szóval úgyis te döntöd el.

Ja, és ami még jó lehet: szedj mellé Magnézium+B6-ot.

2013. ápr. 18. 16:23
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem mindig magas a pulzusom, valamikor majdnem normális, mondtam neki. Fogom szedni, de remélem nem sokáig kell szednem, nem szeretnék életem végéig gyógyszert szedni, mert még csak 20 éves vagyok.
2013. ápr. 18. 16:30
 13/25 A kérdező kommentje:
Magne b6-ot is kell szednem.
2013. ápr. 18. 16:35
 14/25 anonim ***** válasza:
Az ilyen gyógyszerek nem úgy hatnak,h nagyon le fogja vinni,hidd el én pulzusszabályozónak lassan 20 éve szedem,úgy, h a vérnyomásom soha nem volt sem magas,sem alacsony tőle.
2013. ápr. 18. 16:52
 15/25 A kérdező kommentje:
Azért is kérdeztem ,mert az egyik rokonom is szedi.Rosszul van tőle, alacsony a vérnyomása, de most tudtam meg, hogy neki mindig is alacsony volt a vérnyomása, hol normális, hol lemegy 90-re.
2013. ápr. 18. 16:57
 16/25 A kérdező kommentje:
Ő még vérnyomás csökkentőt is szed mellé. Akkor már értem, hogy nem az ilyen gyógyszertől van rosszul. Azért féltem, hogy én is rosszul leszek tőle.
2013. ápr. 18. 16:59
 17/25 anonim ***** válasza:
Akkor ezt nem értem,ha mindig is alacsony volt neki,akkor minek szed vérnyomáscsökkentőt?
2013. ápr. 18. 22:11
 18/25 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az orvos írja fel neki. Pedig mondják neki, hogy akkor a vérnyomáscsökkentőt ne szedje, hanem csak a pulzusára írt gyógyszert szedje.
2013. ápr. 18. 22:15
 19/25 anonim ***** válasza:
Meg kéne próbálni,h csak a Betaloc-ot szedi,annak is van vérnyomáscsökkentő hatása. Talán elég lenne.
2013. ápr. 19. 07:06
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem Betalocot szed, hanem fehér szív alakú gyógyszert, de béta- blokkoló az is. Mondjuk neki.
2013. ápr. 19. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!