Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Abortusz altatás nélkül,...

Abortusz altatás nélkül, helyi érzéstelenítéssel. Ilyenkor nincs szükség anesztesre? Hogy zajlik?

Figyelt kérdés
Ilyenkor is ők tologatnak meg raknak át az ágyba vagy mivel éber vagyok, mozoghatok utána?
2013. ápr. 22. 12:31
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Az altatás miatt nem kell belgyógyos papír? EKG stb...

Az anesztesnek elvileg tudnia kell, hogy ilyen tekintetben milyen az állapotod és a súlyod stb...

2013. ápr. 22. 13:48
 12/30 anonim ***** válasza:
Ez egy rövid vénás altatás ... Engem ilyen műtétnél nem küldtek kivizsgálásra,csak a vércsoport kellett ,sőt még a súlyomat is aznap nézték a kórházban (nem egy vidéki,hanem Bp .-i intézményben )Bementem a kisműtőbe,felfektettek az ágyra (olyan mint a nőgyógyászati vizsgáló) Kaptam branült,azon keresztül adagolták az altatót,elém tettek maszkot,jött az oxigén,kb 5 mp alatt elaludtam,utána arra emlékszem,hogy ébresztgetnek .Most lesz egy nem nőgyógyászati jellegű műtétem,ott intubálni is fognak,na annál már el kell mennem belgyógyászati kivizsgálásra .Ez 1,5 órás műtét ,a terhességmegszakitás kb 20 perc .. más jellegű altatás .Irod 7 hetes vagy ,bőven időben vagy még ...szerintem ne akard magad kinozni feleslegesen ...
2013. ápr. 22. 13:56
 13/30 anonim ***** válasza:

Méhszájseb-műtétem volt eü kaparással, én nem akartam, hogy altassanak, így vénásan kábítót kaptam, ettől nem aludtam el, csak tompán éreztem a fájdalmat.

Mikor kész volt, fel akartam kelni, de nem engedték. Pár óra múlva is kába voltam még kicsit.

2013. ápr. 22. 14:07
 14/30 A kérdező kommentje:
Rendben, tehát tényleg az a legjobb, ha átbeszélem a dokimmal. Ha ugyanúgy megy minden elötte, akkor az altatást választom. Bár félek is tőle egy kicsit...
2013. ápr. 22. 14:15
 15/30 anonim ***** válasza:
Ne félj az altatástól ,pikk-pakk megy az egész.. nem lesz semmi baj :-) !!! (Én is nagyon izgultam,de igy utólag .. nincs miért ;) )
2013. ápr. 22. 14:30
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

hát nem tudom, de nálunk Romániában nem szokás altatni abortusz miatt, csak helyi érzéstelenítésben csinálják a dolgot.

megkérdezhetem miért akarod elvetetni ezt a kisbabádat?

2013. ápr. 23. 11:12
 17/30 anonim ***** válasza:
91%
Biztos megvan rá az oka ... Nem könnyű ilyen döntést meghozni ,de ha igy van ,hát igy van .Szerintem nem tisztünk itélkezni felette !
2013. ápr. 23. 12:48
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélkeztem, csak kíváncsi voltam az okára, amit azért szabad..
2013. ápr. 23. 12:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Persze ...engem nem zavarsz vele . :-) (Csak már előre sajnálom szegényt ... itt általában betámadják azt,aki az abortusz mellett dönt ,holott a körülményeket sem tudják .. Itt most nem rád gondoltam ! )
2013. ápr. 23. 12:54
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzáállásotokat!

Valóban nem könnyű és még mielött én is ebbe a helyzetbe kerültem, soha nem ugrottam valakinek, mert abortuszra ment, hisz már akkor is átláttam, hogy senki életébe nem láthatunk bele és ez egy felelős döntés, biztosan megvan rá az ok. Hát most én is ebben vagyok, még mindig tépelődöm, de érzem, nem tudok jól dönteni. Nagyon sok oka van, amiért ezt választom valószínűleg, tényleg hosszú lenne leírni és most erőm sincs hozzá. Megfogom írni,ha valakit érdekel, hogy hogy döntöttem, de ennyi. Majd az orvossal mindent átbeszélek, jöhet még pár nap gondolkodási idő, ami ugye kötelező...

2013. ápr. 23. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!