Taknyot vagy valami nyálkás cuccot felöklendezek már 1 éve. Ez mitől van?
Kb. 1 éve a mandulám miatt valami nyálkás cucc termelődött folyamat a torkomban amit folyton kiköptem. Egyszer elkezdett vérezni a mandulám gondolom attól amiért megerőltettem a sok krákogással. Azóta a mandulám mintha eltűnt volna az egyik, és folyamatosan azóta is termelődik valami nyálkás cucc de az is lehet takony a torkomban fogalmam sincs mi. Voltam már többször is orvosnál azt mondta, hogy a mandulám meg van csak valószínű összement. Csak érdekes mert előtte meg nagyobb volt. És már volt azóta több mandula gyulladásom is egyszer se dagadt be mégis fájt. Említettem a háziorvosnak azt is hogy már 1 éve valami cucc napi szinten többször is meg folyamat termelődik a torkomban. Azt mondta slejm a dohányzás miatt. Leszoktam a cigiről visszamentem azt mondta, hogy még utána is termelődik a slejm még 1-2 hónapig. Na azóta már eltelt fél év 1 szálra se gyújtattam rá és még mindig termelődik ez a nyálkás valami. Voltam fül orr gégészeten ott vettek abból a nyálkás cuccból a torkomról mintát elküldték vizsgálatra és mondták hogy semmilyen bakteriális fertőzésem nincs. De akkor mi az isten ez? Lehet sima takony ami valami rendellenesség miatt a torkomba folyik az orromból?? (Mert kb. 1 éve tört el az orrom is és valami megmozdult esetleg??)
Mi a bánatot tudnék ezzel kezdeni??
Én kivetetném a mandulámat. A torok és az orr az Eustach-kürtön keresztül van összeköttetésben, azon nem folyik vissza ennyi takony:)
Sérülni sem nagyon tud, mélyen van, az arcüregednek kellett volna beszakadni, de az meg elképesztő fájdalommal jár.
Szerintem a mandulád rosszalkodik, az mindig tud vicces dolgokat csinálni.
Az Eustach-kürt a középfület köti össze a garattal nem az orrot.
Az orrüregek az u.n. choanákkal nyílnak be a garat felső részébe. Ahogy már írták próbáld meg a savcsökkentést(erre nagyon jó Salvus víz),esetleg valamilyen allergén is kiválthatja az állandó váladéktermelést,illetve ha van egy krónikus melléküreg gyulladásod,orrsövény ferdülésed. De gondolom azokat említették volna a gégészeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!