Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi idő lehet még hátra?

1lány.... kérdése:

Mennyi idő lehet még hátra?

Figyelt kérdés
Anyukámnak tüdőrákja van, kb 2 hónapja már gyomor is, 4 hónapja nem kapja a kemoterápiát mert nem bírja a szervezete, nagyon nehezen kap levegőt és nem tud enni, be van dagadva az egész lába nagyon durván meg szerintem a háta is, köhögni nem sokat köhög, de kap oxigént a kórházban, ahol már másfél hónapja fekszik, ha eszik pár kanállal nagy nehezen az kb egy órán belül ki is jön belőle, már infúziókat se kap, az orvosok csak napokat adtak neki, gyakran félrebeszél és nem igazán fogja fel amit mondunk neki, néha még feláll esetleg elmegy wc-re (mondjuk kétszer egy nap) de pelenkázzák már, és többnyire csak becsukott szemmel fekszik, ma feketét hányt (emésztett vért talán, bár az orvosok azt mondták tea, de azok csak kamuznak mindig, nem is ivott teát). Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek (esetleg akinek van tapasztalata) mennyi ideje lehet még? Ez a durvább időszak amikor sokat rosszul van és nem tud menni meg nem bír enni stb amit leírtam az olyan másfél-két hónapja van meg nála. És most egy hete meg még rohamosan romlik az állapota, látjuk rajta.

2013. ápr. 12. 17:06
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim válasza:
99-ben halt meg mamám,és ráadásul ebben az évben szintén rákban meghalt édesapám élettársának az apukája.Neki torokrákja volt,hiába volt kórházban,éjjel felszakadt a torka,elzárta a légutat,és megfulladt.Hiába ment a doki,hirtelen nem lehetett ott mit tenni.Durva volt,augusztus 20-án Ő,mamám pedig 24-én halt meg.Addig nem értettem milyen az, ha valaki azt mondta valamire hogy ezt az ellenségének sem kívánja azóta már tudom mi az.
2013. ápr. 12. 20:51
 12/58 anonim ***** válasza:
Harmadik válaszoló vagyok: Nem voltak fájdalmai,legalábbis nem mondta,míg tudatában volt(amíg az agyára át nem terjedt).Azután nem tudom,hogy volt -e neki,nem mondta,akkor már szinte alig ismert meg,agresszív volt,már csak zagyvaságokat beszélt.Ez az időszak kb.2 hétig tartott.és a végéhez közeledve,egyre ritkábban tért magához,végül nem tért...:(
2013. ápr. 12. 21:07
 13/58 A kérdező kommentje:

nem jó olvasni ezeket a szörnyűségeket :( dehát én kértem... az a fő probléma szerintem most nálunk, hogy anyu nem kap infúziót és enni meg nem tud így nincs ami táplálja, inni is csak kb egy litert iszik meg egy nap, dehát abból is kijön valamennyi szóval esélyes hogy kiszárad...

minden hozzászólónak őszinte részvétem az őt ért veszteség miatt!!! :(

2013. ápr. 12. 21:47
 14/58 anonim válasza:
Hallottam arról hogy egy műtéttel kivágják a daganatot :) De ha anyukádnak ilyen sok helyre elterjedt... lehet túl kockázatos...:(
2013. ápr. 13. 11:17
 15/58 A kérdező kommentje:
nem terjedt el sok helyre, mert a tüdőről terjedt a gyomorra, máshol nincs, viszont mind a két tüdőn van daganat, méghozzá sok apró...
2013. ápr. 13. 15:55
 16/58 anonim válasza:
erről beszélek... sajnos így is kockázatos főleg hogy a tüdején :(
2013. ápr. 13. 20:13
 17/58 A kérdező kommentje:
:( tisztában vagyunk vele, hogy nem fog meggyógyulni... bárcsak tudnám hogy hogyan működik ez a betegség, dehát az emberi szervezet sajnos nem forgatókönyv szerint működik, de az tény, hogy napról napra rosszabb az egész, már végképp semmi nem marad meg benne, infúzióval pedig már két napja nem táplálják, a telefonjaimat nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem veszi fel :'( csak azt nem értem, hogy hogyan engedhetik őt haza hétfőn? hisz nem kap levegőt, haza nem hozhatok oxigénpalackot, azt akarják hogy megfulladjon?!
2013. ápr. 13. 20:25
 18/58 anonim ***** válasza:
Őszinte részvétem :'( Talán ( de csak talán) azért engedik haza, hogy a szerettei körében mehessen el :'(
2013. ápr. 14. 13:10
 19/58 A kérdező kommentje:
én is úgy gondolom kedves utolsó hogy azért engedik haza, hogy itthon mehessen el, mert már régóta mondogatja, hogy: otthon akarok sokat aludni....
2013. ápr. 14. 15:58
 20/58 anonim válasza:
Talán fel kell készülni a legrosszabbra
2013. ápr. 14. 19:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!