Segítene ez az ekcémán?
Azt hallottam,h ha a fürdővizembe teszek tengeri sót segítene az ekcémán..vélemény??
Nem marná szét a már így is undorító a bőröm??
Köszii
Ez engem is nagyon érdekel!Sajnos én is ekcémás vagyok:(
Várjuk együtt a válaszokat:D
bocsi az off-ért.
14/L
Én is ekcémás vagyok, vagyis pontosabban voltam. Nekem mindig télen télen jött elő, a hajlatokban (térd, nyak stb.) ...sok krémet kipróbáltam, de szinte egyik sem vált be, de végül anyukámmal elmentünk bőrgyógyászhoz, aki felírt egy gyógyszertári kikevert mosakodókrémet, rendszeresen használtam, és már több mint 3 éve semmi jele az ekcémámnak. :D
Szerintem ti is forduljatok bőrgyógyászhoz, megéri. ;)
Sok sikert :)
16/L
Minden jó nevű bőrgyógyászt megjártam...
több 100ezreket költöttünk krémekre..semmi változás..locoidot használtam,de az is tele van steroiddal...már nagyon kész vok ettől az egésztől:(
Én is ekcémás vagyok és bátran ajánlom a tengeri sót: amikor pár éve kiújultak a tüneteim és eljutottam a tengerhez, már a 2-3.napon sokkal enyhébbek voltak a tüneteim és a hét végére egészen elhalványodtak a foltjaim. Azóta is megyünk lehetőleg minden nyáron, idén ugyan csak 5 nap jutott utazással együtt, de az is több a semminél. Ősztől nyárig pedig hetente 1-2x fél kiló tengeri sót feloldok egy kád meleg vízben és abban áztatom magam, minimum 1 órát. Nem 100%-osan ugyanaz, mint a tenger, de pótlásnak megfelelő és a bőrgyógyászom is javasolta. Mivel minden poz.hatása mellett tényleg szárít én már évek óta egy Ultralan salbe nevű krémet használok (itthon nem kapható, mi a bőrgyógy.receptjére Ausztriában vesszük, kb.5 euro), 1 tubis nagyon sokáig elég, vékonyan kell kenni, könnyen beszívódik, nem hagy zsíros foltot és kellemes illatú!
Ja, és mindehhez évek óta alig-alig vannak tüneteim, azt is "pillanatok alatt" rendbe szedem a fürdőmmel.
Szokták ajánlani,hogy aki ekcémás,NE mosson mosószerrel...helyette használjon pl. mosódiót...én már fél éve azzal mosok,és öblítőnek sem használok már ilyen vegyszeres vackokat,ecet+víz kombóval öblítek,és a bőröm megnyugodott,ekcémám elmúlt,és azóta sem újult ki.Továbbá nem tusolok olyan tusfürdőkkel,amiket a boltok polcain megtalálok könnyen,hanem elkezdtem a manna cég termékeit használni,csak és kizárólag természetes anyagokat használnak,és ez csodákat művel a bőrömmel,azóta nem viszketek,nem száraz,nem feszül a bőröm,azt gondolom,hogy megérte váltani.A mosódióra való átállást mindenképpen javaslom,környezetkímélő,komposztálható a bogyó,és én imádom az illatát(enyhe ecetes,édeskés illat)nyami!!!
Interneten sokat lehet a mosódióról olvasni,én 3600 Huf ért vettem a manna cégtől.Elég kb. 8 hónapig.A diószemeket(ezek nem is diók,csak ez a nevük,bogyós termés)fel tudom újra használni kb. 3-szor. Úgy tisztítanak,hogy a héjából a saponin nevű anyag kioldódik meleg víz hatására.Antibakteriális,antivirális,komposztálható.Továbbá használható mosogató folyadék helyett,tetű irtó szerként(főzetet kell belőle csinálni),felület tisztító szerként,én nagyon szeretem!:-) Üdv,Anett
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!