Nem fizetem magam után a Tb-t már évek óta. Mi lesz így velem?
Figyelt kérdés
Nem dolgozom, így nem volt rá pénzem. Visszamenőleg sem tudnám kifizetni. Mi lesz, ha meg kell műteni? Elvégzik a műtétet és küldik a csekket kitudja hány százezer forintról? És mi lesz, ha nem fizetem be? Lecsuknak? Hihetetlen, hogy így kib@sznak az emberrel, nem véletlenül nincs pénzem, nem találok munkát az egészségügyi állapotom miatt. Nem rokkantosítanak le, de a legtöbb munkát elvégezni sem tudom, más kérdés, hogy egyáltalán nem is találok. Nem merek már elmenni orvoshoz sem, mert nincs rá pénzem. :'(2013. márc. 18. 22:43
11/18 A kérdező kommentje:
Van szakmám amit szívesen csináltam. Az a baj, hogy rossz a látásom, nagyon. Így nagyon sok munkahely kiesik. Jelentkeztem mindenféle munkára, takarítónőnek is, de nem vettek fel, mindig mindenhova a fiatalabbakat veszik fel inkább. Na meg a protekciósokat. 50 elmúltam, nem sok esélyt látok a dologra, de azért próbálkozom.
2013. márc. 19. 13:25
12/18 anonim válasza:
#8vagyok. Ne add fel! lesz valmi előbb-utóbb! de csináld azt, amit a 8-ban leírtam! visszamenőleg nem,de amíg nem találsz munkát addig igen, csak évente újra kell kérni. Nem éri meg, persze, hogy nem, de válság van, nagy a munkanélküliség, nehéz ez, tudom, segítenek, de el kell menni érte. Nyomás!
13/18 anonim válasza:
Nem,csak 1évig adják!Szomszéd mondta,hogy ő valamilyen segélyt kap az önkormányzattól 3havnnta!Kérdezd+ hátha lehet valamit kérni
14/18 anonim válasza:
Jobb,ha újra beregisztrálsz a munkaügyibe!Az aktiv korúak ellátását is csak regisztráltan adja az önkormányzat,igaz felajánlanak jó sz@r közmunkát,de az egészségi állapotodból adódóan úgyse vennének fel,vagyis kb egy évig kapnál(28ezret kb,több mint a semmi)utána újra felajánlanak,és ha megint nem vesznek fel,akkor megint egy jó ideig jár a segély!Pesten legalább is így van!De ha esetleg mégis felvennének(a sashalmi munkaügyibe 4órára a kökerthez)akkor még mindig visszamondhatod,de akkor nem kapod a pénzt!Ha elfogadod,akkor azért a sz@ros 28ezerért kell melóznod,amit kétlem,hogy bírnál!De ahogy leírtad,hogy a bajodat,én szerintem az orvosin,ahova elküldenének megbuknál,de akkor simán,munka nélkül járna a pénz!A semminél több
15/18 anonim válasza:
Bocsi,hogy kicsit érthetetlenül írtam,már lassan visznek el az álommanók,az álomport már beleszórták a szemembe:DSzóval próbáld meg,hátha bejön!A tb után is érdeklődj,talán van esély újra megigényelni!
16/18 A kérdező kommentje:
Már igénybe vettem az aktív korúak ellátását, az is lejárt. Köszönöm a válaszokat, utánajárok a dolgoknak!
2013. márc. 20. 07:52
17/18 A kérdező kommentje:
Vagy megszüntették? Már nem emlékszem.
2013. márc. 20. 07:53
18/18 anonim válasza:
Kérdezz meg mindent,mondom,a szomszéd is évek óta 3havonta kap valami kissebb összeget,nem tudom mi kell hozzá,nem mindig találkozok vele!Tényleg jobban jársz,ha beregisztrálsz újra a munkaügyibe,hiába nem adnak ott munkát sajnos,de az önkormányzatba asszem a tb-hez is kellett munkaügyis papír!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!