Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Eltört a Lázmérőm!?

Eltört a Lázmérőm!?

Figyelt kérdés

Eltört a higanyos lázmérőm, de ahogy néztem a tartály és az a hosszú szál találkozásánál tört el, a földön nem is láttam higanycseppeket. Egy rongyal feltöröltem a környéket ahova leesett és eltört, amit ki is dobtam a kukába, illetve nedves wc papírral törölgettem még a baleset helyét, meg kinyitottam egy 20 percre az ablakot volt huzat rendesen.

Nem tudom, hogy ez így elég volt, vagy csináljak még valamit? Abban reménykedem, hogy nem folyt ki higany, mert egyrészt nem is láttam, másrészt a tartály és a szál között tört ketté. Mit csináljak még? Van még mitől tartanom? ilyen műanyag linóleum padlón tört szét.

2013. márc. 15. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet,h nem folyt ki belőle a higany,de az,h feltörölted nem sokat ér. Mert a higany apró, gombostű fejnyi szemcsékké esik szét,amikor "kifolyik", úgyhogy a törölgetéssel esetleg csak "gurigázod" a szemcséket. Azt kell megnézni,h nem gurultak-e szét. Ha igen söpörd össze. És felesleges szellőztetni.Csak egyszerűen ne érj hozzájuk.
2013. márc. 15. 20:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Ilyenkor kénporral kellene beszórni azt a területet, ahová a higany kifolyt, az higany-szulfiddá "semlegesíti", amit már össze lehet porszívózni. Sajnos hiába dobtad ki - törölted fel, az továbbra is párolog (a higany gőze mérgező).
2013. márc. 15. 20:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon alaposan fel kell partvissal söpörni. Nem csak pont ott, ahol eltört. Nagyon el tudnak gurulni a pici golyók.
2013. márc. 15. 21:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt a Medicor tanácsa a törött higanyos lázmérővel kapcsolatban:

[link]

2013. márc. 16. 00:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Vidd ki a szemetet! Onnét még párologhat...
2013. márc. 16. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!