Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen? Hogyan...

Miért vagyok ilyen? Hogyan változtathatnék rajta?

Figyelt kérdés
Nos,az úgy kezdődött hogy sorra elhanyagoltak a barátaim/én őket,sokszor próbáltam már utánna újra felvenni velük a kapcsolatot,de nemúgy voltunk el mint régen,a másik hogy a szüleimet nemérdeklem,2 éves koromban elváltak és egyikőjük sem vette a fáradtságot,hogy felneveljen,ehelyett a nagymamám nevel egyedül,a barátnőm 7 napja dobott ki,nehezen tudom feldolgozni,fél éves kapcsolat volt csak,de nagyon szerettem,és még ezekre rá a tanulmányi eredményeim sorra csökkennek,csak arra tudok gondolni minden nap hogy,vajon túlélem-e ? bealszom az órákon,mással foglalkozom,tudom hogy elfogom cseszni az életem de képtelen vagyok tanulni,a gondolataim sorra elvonják a figyelmem,fáradt vagyok és odafigyelés hiányában szenvedek,egyáltalán nincs önbecsülésem és kedvem semmihez,az emberekre nemfigyelek oda,hogy mit mondanak,mindenre csak a kifogást keresem újabban.
2013. márc. 8. 19:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Az első és legfontosabb lépés, hogy felismerd, ez így nem jó, változtatni kell. Ez nálad úgy látom, megtörtént, ez már egy jó jel. Szintén nagyon fontos, hogy legyen egy bizalmasod, akivel mindent meg tudsz beszélni. Lehet akár a nagymamád, vagy bármilyen más, hozzád közel álló rokon, de ha ilyen nincs, érdemes lehet felkeresni egy pszichológust. Ne érts félre, ezzel nem arra akarok utalni, hogy beteg vagy vagy valami, egyszerűen csak fontos, hogy legyen valaki, aki meghallgat, akivel őszintén tudsz beszélni és aki tud tanácsot adni. Legvégső esetben, ha a környezetedben nincs ilyen ember, a pszichológus is jó.

Most az a legfontosabb, hogy egy kicsit összeszedd magad, erőt gyűjts, hogy változtatni tudj. Keress olyan elfoglaltságot, ami feltölt, pozitívan hat rád, megnyugtat, kikapcsol. Ebből nagyon sok pozitív erőt tudsz majd meríteni.

2013. márc. 9. 10:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod:)
2013. márc. 9. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!