Melyik hátizmom a gyenge, és hogyan erősíthetném meg?
Szóval évek óta rossz testtartással küzdök, emiatt a hátam sűrűn fáj, röcsög-ropog, és még csak 23 éves vagyok. Mindíg figyelek a testtartásomra, de olyan hamar elfárad/ég/fáj a hátizmom (lapockák alatt, derék fölött a gerincem két oldalán) hogy nem tudom a testtartásomat tovább helyesen tartani. Lúdtalpas vagyok, salynos a betétem eltört néhány éve, és nem csináltattam újat. Voltam orvosnál vele, röntgen enyhe porckopst mutatott ki, de egyébként nincs semmi rendellenességem.
Egy kép az átláthatóság kedvéért:
Azt hiszem, talán a középső lehetek. Szóval a kérdésem kicsit részletesebben az lenne, hogy melyik hátizmom a felelős a rossz testtartásomért, amit erősítenem kellene? Illetve milyen gyakorlatokkal lehetne ezt megoldani? A válaszokat előre is köszönöm!
A leírottak szerit egy nyomorék vagy. Nem tudsz elmenni valamilyen gyógymasszőrhöz, vagy hasonló
Nézd meg a neten:gerincferdulés kezelése
gerincferdules.hu
Kettőn közül te vagy a nyomorék, és ahogy látom, a szöveg értelmezése is nehezedre esik. Gyógymasszőr biztos klassz dolog lehet, de attól a testtartásomért felelős izomzat kétlem hogy megerősödne. Továbbá nincs gerincferdülésem, had idézzem magam: "röntgen enyhe porckopst mutatott ki, de egyébként nincs semmi rendellenességem."
Mielőtt idióta fszságokat irkálnál, nézz utána a szavak jelentésének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!