Hogyan erősíthetném az akaraterőmet? Képtelen vagyok betartani a diétámat, de így meg fogok halni.
sziasztok! azért írom a kérdést, mert nem tudom, hová, kihez, milyen módszerhez forduljak - pedig látszólag olyan egyszerű lenne a dolgom, csak meg kellene állnom, hogy ne vétsek diétahibát. mégsem megy.
lisztérzékeny vagyok, 2 gyönyörű gyerekkel, szerető családdal. fiatal koromban meg tudtam állni diétahiba nélkül, most viszont egy napig sem megy. dúl bennem a lelkiismeretfurdalás, mindig elhatározom, hogy mostantól betartom, aztán belebukok. mint amikor egy kövér ember nem tudja abbahagyni a zabálást - csak ez az életembe kerülhet. ha így folytatom, komoly bajom lesz - pedig szeretném, akarom látni ahogy felnőnek a gyerekeim.
ismerős ez a helyzet valakinek? hogyan győzhetném le a gyengeségem?
kérlek, adjatok tanácsot és ne ítéljetek el a hülyeségemért...
köszönöm!
Én már pár éve zöldségféléket, gyümölcsöket, joghurtot, kefirt eszek. Kenyeret végképp nem és semmilyen pékárut.
Pedig nem vagyok lisztérzékeny.
Próbáld meg ösztönözni magad a következőkkel:
Halálfélelem -> mi van, ha nincs több lehetőségem
Kötelességtudat -> nekem családom van, ki gondoskodik majd róla
Büszkeség -> igenis jobb vagyok ennél, megcsinálom
Ha más meg tudta csinálni, én is meg tudom.
Vagy menj el pszichológushoz, talán segít.
köszi, ezzel most mit is kezdjek? :)
nézd, én sem mondom egy dohányzásról leszokónak erősítésként, hogy nem szívok én sem és milyen könnyű :)
ha érted, mire gondolok...
az előző komment az első válaszolónak szólt.
Kedves Többiek! nektek is köszönöm, megfontolom!
igen, megpróbálom újból, és remélem, ezúttal nem bukom el.
arra gondoltam, naptárban beikszelek minden sikeres napot, talán így könnyebb lesz célként, sikerként értékelnem, ha betartom a diétát (ami tényleg azt jelenti, hogy gluténtartalmú ételt eszem).
nagyon nyomaszt ez az egész. a családom nem tudja, azt hiszik, betartom. egy világ omlana össze bennük... mert szeretnek és féltenek. erre kellene gondolnom...
a vicc az egészben, hogy évekig tudtam csinálni, kb. fél éve vagyok ilyen hülye, gyenge.
meg kell ráznom magam, nem nyavajogni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!