Nyilvánvalóan nem, ahogy a születésüktől fogva vakok sem álmodnak vizuálisan.
2009. szept. 8. 10:17
2/9 anonim válasza:
Elárulom, hogy senki se álmodik színesen. Minden, amit akkor látsz fekete-fehér, és csak az ismereteid alapján alkotsz színes képet belőle.
2009. szept. 8. 10:18
3/9 anonim válasza:
Ez érdekes, mert legutóbb határozottam emlékszem egy piros ruhás férfira, aki olyan foglalkozást végzett, aminek az egyenruhája tudomásom szerint nem piros. És még egy. Én határozottan szoktam színes foltokkal álmodni.
2009. szept. 8. 11:33
4/9 anonim válasza:
szinvak vagy szinteveszto? mert a legtobben nem hasznaljak a helyesen a 2 szot. amugy szerintem aki nem tudja hogy mi az hogy piros, nincs ahogy azzal almodjon. de ez csak az en logikam alapjan.
2009. szept. 8. 14:19
5/9 anonim válasza:
szerintem is színtévesztőkre mondják. vagy tényleg van olyan rendellenesség is, hogy nem lát abszolút színeket a tag?
kettes: ez meg egy hülyeség. arcokat nem látunk olyankor, azt én is olvastam, de színeket biztos, hogy igen.
2009. szept. 9. 03:53
6/9 anonim válasza:
"vagy tényleg van olyan rendellenesség is, hogy nem lát abszolút színeket a tag?"
Van, nagyon ritka, rendszerint sérülés következménye.
2009. szept. 9. 08:28
7/9 anonim válasza:
Na ja, ha nem tudja hogy mi az "piros" vagy "zöld" akkor honnan tudná, hogy azt látja?Amúgy nem is látja, hanem csak "gondolja" mivel az álom agyi aktivitás, agymunka.
2009. szept. 9. 20:06
8/9 anonim válasza:
Nem gondolja, hanem képzeli. A látás is főleg agymunka.
2009. szept. 11. 21:50
9/9 treffhetes válasza:
aki sérülés következtében színvak, az álmodhat, mert ismeri a színeket, emlékszik (emlékezhet) rájuk, de aki sose látott színeket, az nem tudja csak úgy elképzelni
az arcokról én úgy tudom, hogy álmodhatunk arcokat, de sose talál ki az agyunk újakat, hanem már látott arcokat helyettesít be az agyunk. szerintem a szín is valami ilyesmi lehet, hogy csak olyanról tudok álmodni, amit már láttam. sajnos álmomban sem tudok úgy látni, mint a tetrakromát emberek, pedig az nagyon érdekelne, hogy ők hogy látják a világot:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!